De tiende verjaardag van Amsterdam Open Air wordt groots gevierd

Amsterdam Open Air

Er gaat flink uitgepakt worden op de jubileumeditie van Amsterdam Open Air komende zomer. De crème de la crème van de Nederlandse house komen op 6 en 7 juni naar het Gaasperpark in Amsterdam. Pre-registreren voor festivaltickets kan tot en met zaterdag 25 januari via de website van AOA (www.amsterdamopenair.nl). Zonder pre-registratie is het niet mogelijk om kaarten te bemachtigen. Op maandag 27 januari om 12.00 uur gaat de kaartverkoop via de pre-registratie van start.

Amsterdam Open Air

Dat vorig jaar goud was hoeven we je niet te vertellen. Maar dit jaar brengt de organisatie van Amsterdam Open Air een groot ensemble relevante culturele vaandeldragers uit Amsterdam samen. Het muziekprogramma beslaat de volledige breedte van de Nederlandse dance. Zo zijn er optredens te zien van onder anderen Oliver Heldens, Bizzey, Sunnery James & Ryan Marciano, Frenna en Tabitha met haar nieuwe liveband. Daarnaast staan er ook internationale housegrootheden als Tchami, Paula Temple, Rødhåd, Maya Jane Coles, Erick Morillo, Recondite en AnD op het affiche.

In totaal zijn er tien podia te vinden tijdens Amsterdam Open Air, waarop stromingen als house, techno, pop, latin, afro en urban volop vertegenwoordigd zijn. Het opkomende DJ-talent Eauxmar debuteerde afgelopen weekend nog op Eurosonic Noorderslag en geeft op Amsterdam Open Air een exclusieve liveset. Ook rapper Frenna heeft iets speciaals in petto, want hij komt optreden met een bijzondere ‘deluxe’ show. Enkele andere noemenswaardige artiesten die op 6 en 7 juni hun opwachting maken in het Gaasperpark zijn onder meer Kris Kross Amsterdam, David Vunk, De Sluwe Vos & Sandrien, Jarreau Vandal & FS Green, Dom Dolla, Cho, Luke Slater, Tommy Four Seven, Joey Daniel & Luuk van Dijk.

B3B

Om het tiende jubileum een extra feestelijk tintje te geven, wordt een ode gebracht aan de housemuziek uit het afgelopen decennium met een unieke b3b. Daarbij staan drie generaties house-DJ’s schouder aan schouder op het podium om hun interpretatie van de afgelopen tien jaar house ten gehore te brengen. Michel de Hey, Benny Rodrigues en Prunk zijn met deze b3b-set de afsluiter van het 10 Years Of House-podium, gehost door PIV. Juan Sanchez, die op bijna elke editie van Amsterdam Open Air gedraaid heeft, is te zien op het 10 Years Of Techno-podium, naast onder meer Berghain grootheid Rødhåd, van Anh, Matrixxman en nieuwkomer Tahko. Het kunst-, talks- en overige randprogramma wordt op een later moment naar buiten gebracht.