Tip van Ome Mellowed: Zomercarnaval Rotterdam

Zomercarnaval-1

Trek je mooiste glitterpak maar uit de kast, want vanaf dinsdag 26 juli staat Rotterdam vijf dagen lang in het teken van de 35ste editie van Rotterdam Unlimited Zomercarnaval. Na drie jaar vind het heupjes-losmakende evenement eindelijk weer plaats volgens de gebruikelijk manier op de Coolsingel, met heel veel toffe onderdelen.

Zomercarnaval Rotterdam

Op 29 en 30 juli is er de Mercado festivalmarkt, waar je de lekkerste street food scoort, want een bodem ga je nodig hebben. Je vindt hier eten uit alle delen van de wereld. Chinees, Surinaams, Antiliaans, Hindoestaans, you name it. Op vrijdag is er ook de Warming Up, waarbij drie brassbands door de stad trekken en eindigen met een muzikale explosie op de Coolsingel.

Een nieuw onderdeel dit jaar is de Lighting Parade. In deze parade zijn duizenden lichten verwerkt in de kostuums en roadpieces. Dit is een magisch voorproefje op de Zomercarnaval Straatparade die op zaterdag zal plaatsvindt en dit keer maar liefst 5 kilometer lang is. Een stoet met versierde wagens, muzikanten, dansers en danseressen, trekt vanaf Blaak naar de Coolsingel, waar ze afsluiten met een grand finale.

Royalty Election

Een nieuw onderdeel dit jaar is de Royalty Election. Waar voorheen tijdens de aftrap altijd een Queen Carnaval werd verkozen, komt daar nu een King bij! De verkozen Royals voeren de Zomercarnaval Straatparade aan, en vertegenwoordigen het event een jaar lang nationaal en internationaal. OpĀ zaterdag 9 juli worden de Queen en King Carnaval verkozen in de Doelen.

Rotterdam UnlimitedĀ Zomercarnaval 2022, gesponsord door Holland Casino, vindt dit jaar plaats van 26 juli tot en met 30 juli. Het volledige programma vind je hier.

Zomercarnaval-2