Tips om vroeg te pieken op een festival

Vroeg pieken-3

Het festivalgeweld dendert maar door en met nog twee maanden en tig festivals voor de boeg begint de energievoorraad enigszins leeg te raken. De oplossing om het allemaal nog vol te houden? Vroeg pieken, en het liefst zo vroeg mogelijk! Naar de getver zijn voordat het festival goed en wel begonnen is? Een bezoekje aan de GHBO een uur nadat je festivalterrein bent opgelopen?

Met deze tips lig je voor de eerste headliner al lekker thuis in je nest of op je luchtbed in je tent. Lekker gewerkt!

De kunst van het vroeg pieken

Zet je festivaltent pal in de zon

Deze tip geldt natuurlijk alleen voor degene die op een festivalcamping slapen. Zaak is om je tent op een plek neer te planten waar nul beschutting is. Zo kan de zon onbelemmerd zijn gang gaan en je om 06:00 al je tent uitbranden. En wat doe je als je zo vroeg wakker bent? Juist, je zet een alcoholische versnapering aan je gezicht!

Sta nooit met lege handen

Gefeliciteerd, je hebt het festivalterrein gehaald! Nu is het zaak om jezelf zo snel mogelijk naar de ratten te helpen. Je haalt zoveel mogelijk vierkante meter munt en zorgt ervoor dat je de rest van de dag (zolang deze voor jou duurt) niet met lege handen staat. Jouw handen moeten een soort lopende band worden van de drie P’s. Waarover hieronder meer.

De drie P’s

Je handen zijn mooie apparaten die dingen naar je mik kunnen brengen. Gebruik deze dus goed en zorg dat ze altijd één van de drie P’s bevatten: pils, peuken of pillen. Uit grondig veldonderzoek blijken pillen de beste manier te zijn om vroeg te pieken.

vroeg pieken
Credits: Ryan Everton

Weinig eten

Ben je lekker je lever aan het pesten? Lekker bezig, maar laat je vooral niet overhalen door je vrienden om wat te eten. Met niks in je maag ben je namelijk eerder dronken en dat is precies wat je op dat moment wilt

Rookie mistake

Het is je gelukt, je wordt wakker gemaakt op de GHBO van het festival. Je krijgt een glaasje suikerwater aangereikt van iemand in een veel te felle gele jas die vraagt hoe het met je gaat. Weet jij veel, het ene moment ging je met je pretgezicht helemaal uit je aardlekschakelaar en het volgende moment lig je in een tent met een groot, rood kruis erop. Het feit dat je van alles in je mik hebt gestopt probeer je te verbloemen door te zeggen dat je waarschijnlijk bent bevangen door de hitte.

Nee, chef(fin). Jij bent gewoon te hard van stapel gelopen. Een rookie mistake waar je hopelijk je les uit trekt.

vroeg pieken-2
Credits: Thom Masat