Dit zijn de tofste rooftop bars van Nederland

Hoewel het coronavirus ons nu vooral binnen houdt, gaat er een moment komen dat we weer massaal de zon op gaan zoeken. En waar kun je de zonnestralen beter opvangen dan heerlijk hoog op een dakterras? Juist, dat kan niet. Vandaar dat we de tofste rooftop bars voor je op een rijtje hebben gezet. Want op een rooftop is alles beter.

DÂK – Rotterdam

We beginnen in Rotterdam, bij pop-up stadspark DÂK om precies te zijn. Bovenop Parking Westblaak vind je hier van 19 juli tot 3 augustus jouw tropische bestemming, zonder daarvoor urenlang in de auto of het vliegtuig te hoeven zitten. Heerlijke frozen Margarita’s, bierbuckets, lekker grillen op de barbecue én exotische livemuziek. Wat heeft een mens nog meer nodig?

VANE – Eindhoven

Op de bovenste verdieping van het NH Collection Eindhoven Centre vind je rooftop bar VANE,  waar topkok Casimir Evens en cocktailkoningin Tess Posthumus met de scepter gaan zwaaien. Een combinatie van een toprestaurant en een goede cocktailbar en terras, met een fantastisch uitzicht over de lichtstad Eindhoven.

GAPP – Amsterdam

In Amsterdam Oost vind je Hotel Casa, waar op 19 maart rooftop bar GAPP (voorheen HOPP)  haar deuren weer opent. GAPP is een echte ‘biergarten’ met een uitgebreide bierkaart, met voornamelijk (speciaal)bieren van lokale en onbekende bierbrouwers. Hier ga je met je vrienden héle chille avonden tegemoet zien!

Het Volkshotel – Amsterdam

Een andere hotspot in Amsterdam Oost is het Volkshotel, het gebouw waar vroeger de Volkstrant gevestigd was. Sinds 2014 heeft het hotel een heerlijke rooftop bar op de zevende verdieping, genaamd Canvas. Je wordt hier getrakteerd op een overrompelend uitzicht en nog dik vet pluspunt: een hottub, die op zondag ook toegankelijk is voor bezoekers van alleen het terras. Gasten van het hotel mogen hier altijd in bubbelen.

W Hotel – Amsterdam

Op de bovenste verdieping van het vijfsterrenhotel W Amsterdam op de Spuistraat, vind je de W Lounge. Geniet van een prachtig uitzicht over een deel van de stad en het historisch Koninklijk Paleis op de Dam met heerlijke cocktail in je hand. Als je de zon even beu bent en af wilt koelen, kun je een duik nemen in het langwerpige zwembad dat zich op het dakterras bevindt. Hier leef je pas écht de leven.

https://www.instagram.com/p/Bpo-68rFpzA/

The Penthouse – Den Haag

The Penthouse, op de 42ste verdieping van The Hague Tower, is met haar 135 meter het hoogst gelegen restaurant van Nederland. Het heeft een uitzicht waar je U tegen zegt en hier voel je je de Koning(in) te rijk. Pop een fles champagne, drink een goede bak koffie of smijt wat cocktails in je slokdarm, hier ga je een fantastische avond beleven.

WT Urban Kitchen – Utrecht

Het industriële erfgoed, genaamd de Watertoren, is omgetoverd tot WT Urban Kitchen waar je op drie verdiepingen kunt lunchen, dineren en vergaderen én avonden lang chillen op de rooftop bar met een prachtig uitzicht.

Doloris – Tilburg

Zon, biertje én uitzicht op de skyline van de stad. De Tilburgse rooftop bar Doloris, is volgens eigenaar Jaap van Ham de ‘grootste rooftop bar van de Benelux. Buiten vind je een terras van 300 vierkante meter, streetfood uit de hele wereld op de kaart en in de weekenden kan er tot 2.30 worden gedanst en gesjanst worden. Tilburg heeft er een héle toffe plek bij!