Dit zijn de tofste rooftop bars van Nederland

See
// 13 maart 2020
Credits: The Suicide Club

Hoewel het coronavirus ons nu vooral binnen houdt, gaat er een moment komen dat we weer massaal de zon op gaan zoeken. En waar kun je de zonnestralen beter opvangen dan heerlijk hoog op een dakterras? Juist, dat kan niet. Vandaar dat we de tofste rooftop bars voor je op een rijtje hebben gezet. Want op een rooftop is alles beter.

DÂK – Rotterdam

We beginnen in Rotterdam, bij pop-up stadspark DÂK om precies te zijn. Bovenop Parking Westblaak vind je hier van 19 juli tot 3 augustus jouw tropische bestemming, zonder daarvoor urenlang in de auto of het vliegtuig te hoeven zitten. Heerlijke frozen Margarita’s, bierbuckets, lekker grillen op de barbecue én exotische livemuziek. Wat heeft een mens nog meer nodig?

View this post on Instagram

Rauw op ons DÂK Een week voordat de opbouw van de vijfde editie van DÂK zou beginnen, hebben wij te horen gekregen dat we de gevraagde vergunning voor dit jaar niet krijgen. De afgelopen jaren is gebleken dat we met 5 bevlogen organisatoren, meer dan 50 vrijwilligers en ruim 15.000 DÂK fans een waanzinnige zomer in eigen stad kunnen organiseren, maar in een week alles aanpassen lukt zelfs ons niet. Het financiële risico is op deze termijn simpelweg te groot. Gelukkig barst Rotterdam van de enthousiaste organisatoren, dus vier je vakantie bij Keilecafe, Alfredo's Taqueria, Supermercado, Camping Marbella, BIRD, Podium Grounds, World Port Busker Festival, Sodade Festival , op de vele andere fantastische plekken die Rotterdam rijk is! Voor de liefhebbers, hieronder onze avontuurlijke reis op een paarse opblaaskrokodil waardoor we onze verjaardag een jaartje op moeten schuiven. @gemeenterotterdam, leest u even mee: 12 januari Nog 182 dagen tot opbouw DÂK vraagt vergunning aan voor jubileumjaar! Zelfde locatie, zelfde aantal dagen met een nog beter programma dan voorgaande jaren. 9 februari Nog 154 dagen tot opbouw Deadline voor behandelen vergunning verstreken. Niks gehoord. 9 maart Nog 126 dagen tot opbouw Ook ultieme deadline verstreken. Angstvallig stil. 13 april Nog 91 dagen tot opbouw (34 dagen na deadline gemeente) Uitnodiging voor gesprek op 1 mei. 1 mei Nog 73 dagen tot opbouw Het kan weleens lastig worden, want er zijn klachten van omwonenden volgens DCMR rapport. DCMR rapport? Hadden we best graag eerder willen weten. 29 mei Nog 45 dagen tot opbouw Gemeente vraagt of we nogmaals de stukken willen sturen. Vrijwel zelfde stukken als vorig jaar, zelfde stukken als die we half januari al hebben opgestuurd. 31 mei Nog 43 dagen tot opbouw Dienstenoverleg. Conclusie: gemeente vraagt om plan met maatregelen om de geluidsoverlast zoveel mogelijk te beperken. 31 mei – 5 juli Is het reces al aangebroken? Ondanks continue vragen over de mail om terugkoppeling op onze voorstellen, geen uitsluitsel. 5 juli Nog 8 dagen tot opbouw (118 dagen na deadline gemeente) Besluit gemeente. DÂK mag week korter, dus voor 75% open. Hopelijk tot volgend jaar..

A post shared by Stadspark DÂK (@dak_rotterdam) on

VANE – Eindhoven

Op de bovenste verdieping van het NH Collection Eindhoven Centre vind je rooftop bar VANE,  waar topkok Casimir Evens en cocktailkoningin Tess Posthumus met de scepter gaan zwaaien. Een combinatie van een toprestaurant en een goede cocktailbar en terras, met een fantastisch uitzicht over de lichtstad Eindhoven.

GAPP – Amsterdam

In Amsterdam Oost vind je Hotel Casa, waar op 19 maart rooftop bar GAPP (voorheen HOPP)  haar deuren weer opent. GAPP is een echte ‘biergarten’ met een uitgebreide bierkaart, met voornamelijk (speciaal)bieren van lokale en onbekende bierbrouwers. Hier ga je met je vrienden héle chille avonden tegemoet zien!

Het Volkshotel – Amsterdam

Een andere hotspot in Amsterdam Oost is het Volkshotel, het gebouw waar vroeger de Volkstrant gevestigd was. Sinds 2014 heeft het hotel een heerlijke rooftop bar op de zevende verdieping, genaamd Canvas. Je wordt hier getrakteerd op een overrompelend uitzicht en nog dik vet pluspunt: een hottub, die op zondag ook toegankelijk is voor bezoekers van alleen het terras. Gasten van het hotel mogen hier altijd in bubbelen.

W Hotel – Amsterdam

Op de bovenste verdieping van het vijfsterrenhotel W Amsterdam op de Spuistraat, vind je de W Lounge. Geniet van een prachtig uitzicht over een deel van de stad en het historisch Koninklijk Paleis op de Dam met heerlijke cocktail in je hand. Als je de zon even beu bent en af wilt koelen, kun je een duik nemen in het langwerpige zwembad dat zich op het dakterras bevindt. Hier leef je pas écht de leven.

The Penthouse – Den Haag

The Penthouse, op de 42ste verdieping van The Hague Tower, is met haar 135 meter het hoogst gelegen restaurant van Nederland. Het heeft een uitzicht waar je U tegen zegt en hier voel je je de Koning(in) te rijk. Pop een fles champagne, drink een goede bak koffie of smijt wat cocktails in je slokdarm, hier ga je een fantastische avond beleven.

WT Urban Kitchen – Utrecht

Het industriële erfgoed, genaamd de Watertoren, is omgetoverd tot WT Urban Kitchen waar je op drie verdiepingen kunt lunchen, dineren en vergaderen én avonden lang chillen op de rooftop bar met een prachtig uitzicht.

Doloris – Tilburg

Zon, biertje én uitzicht op de skyline van de stad. De Tilburgse rooftop bar Doloris, is volgens eigenaar Jaap van Ham de ‘grootste rooftop bar van de Benelux. Buiten vind je een terras van 300 vierkante meter, streetfood uit de hele wereld op de kaart en in de weekenden kan er tot 2.30 worden gedanst en gesjanst worden. Tilburg heeft er een héle toffe plek bij!

Categories
See