Tomorrowland komt met digitaal festival tijdens jaarwisseling

Tomorrowland New Year's Eve Festival

Het debuut van Tomorrowland’s Around The World virtuele festival mag dan tijdens de zomer geen winst hebben opgeleverd voor de festivalgigant. Dat weerhoudt de organisatie er niet van om een virtueel evenement te organiseren op oudejaarsavond: Tomorrowland New Year’s Eve Festival. Daarmee hebben we in ieder geval iets om naar uit te kijken tijdens de jaarwisseling dit jaar. Dat 2020 maar snel afgelopen is…

Tomorrowland New Year’s Eve festival

In een gesprek met Billboard, dat het nieuws van de nieuwe plannen onthulde, zei Tomorrowland mede-oprichter Michiel Beers: “Wij geloven dat digitaal naast live evenementen zal blijven bestaan. We geloven ook dat we momenten moeten creëren dat mensen ons echt willen zien livestreamen op een speciale manier, en het echt als een klein evenement zien.”

Tomorrowland’s tweedaagse zomerevenement ‘Around The World’ werd mogelijk gemaakt door Epic Games, met de pay-per-view livestream met sets van o.a. Martin Garrix, Armin van Buuren, Katy Perry, Dimitri Vegas & Like Mike over verschillende virtuele podia. Na bijna 140.000 digitale festivalpassen voor dat evenement te hebben verkocht, 30.000 feestpakketten en 30.000 media-deals, heeft Beers gezegd dat Tomorrowland ongeveer break-even heeft gespeeld tijdens het evenement, en ook partnerschappen en sponsoring had veiliggesteld. Wat op zich al een hele prestatie is in deze tijden van crisis.

Volledige details over de plannen voor oudejaarsavond moeten nog worden onthuld, die we uiteraard meteen zullen delen zodra we meer weten. Voor nu kun je hieronder de aftermovie van het eerste digitale ‘Around The World’-evenement bekijken.

Eerder deze week deelde Tomorrowland een nieuwe mini-doc over het ontstaan ​​van zijn 2020-festival.