Tomorrowland Winter geschrapt door coronavirus

Tomorrowland Winter

Festivals lijken dan nu toch te bezwijken onder het coronavirus, want óók Tomorrowland Winter moet eraan geloven. Het festival zou plaatsvinden van 14 tot 21 maart in de Franse Alpen, maar is geannuleerd door de dreiging van het nieuwe coronavirus COVID-19.

Coronavirus gooit roet in de sneeuw

Vorig jaar zag Tomorroland Winter het levenslicht en werd meteen een gigantisch succes. Want de combinatie van wintersport en festivals was er eentje waar veel mensen op zaten te wachten. Ook deze winter zouden er weer heel wat fans van Tomorrowland en skiplezier afzakken naar Alpe D’Huez in de Franse Alpen voor de tweede editie. Die plannen worden nu dus gedwarsboomddoor het nieuwe coronavirus. De franse regering heeft de organisatie namelijk laten weten dat het festival niet kan doorgaan. Tomorrowland Winter zou namelijk een bron van heel wat nieuwe corona-besmettingen kunnen zijn. De organisatie van het festival was naar eigen zeggen al sinds afgelopen weekend in contact met de Franse overheid.

Wie een ticket had gekocht, wordt persoonlijk gecontacteerd. Dat gebeurt volgens Tomorrowland zelf via e-mail en TML-accounts. De festivalorganisatie bekijkt hoe ze een terugbetaling kan regelen. Het skigebied waarin Tomorrowland Winter zou doorgaan, blijft wel open.