Dit trucje om sneller in slaap te vallen gaat viraal op TikTok

Slaap-1

We hebben allemaal weleens een dag dat we zo vermoeid zijn, dat we niet kunnen wachten tot je eindelijk je hoofd op je kussen kan leggen en gaan genieten van een welverdiende nachtrust. Maar eenmaal in bed, lukt het niet om in slaap te vallen. Je vermoeidheid is plotseling weg, je gedachten schieten alle kanten op en voor je het weet lig je uren te piekeren en kom je nog niet in slaap.

We weten allemaal hoe frustrerend dit kan zijn, maar hoe harder je in slaap probeert te vallen, hoe langer het gaat duren. Nu zijn er natuurlijk allemaal middeltjes op de markt die claimen om het inslapen makkelijker te maken, maar hebben vaak bijwerkingen die we liever niet hebben.

Ook een fles rode wijn soldaat maken raden we af, want je zult dan inderdaad misschien snel in slaap vallen, maar de kwaliteit van je nachtrust is dan waardeloos, waardoor je alleen maar vermoeider wakker wordt. Als je alles al geprobeerd hebt hebben we wellicht goed nieuws voor je!

Sneller in slaap vallen

Wanneer je moeite hebt met slapen is er een truc op TikTok opgedoken die jou misschien kan helpen. In deze video legt Dr. Scott Walter je haarfijn uit wat je moet doen om zo snel mogelijk in slaap te vallen.

De truc noemt hij ‘cognitive shuffling’ en het draait hierbij om je geest af te leiden van gedachtenpatronen die jou ‘s nachts wakker houden. Deze techniek bootst zogeheten micro-dromen na die we krijgen nét voordat we in slaap vallen, zodat je brein weet dat het een veilig moment is om re gaan slapen. Hoe je het precies doet legt Dr. Scott Walter in onderstaande TikTok-video uit.

Wij gaan het hier op de redactie zeker proberen en horen natuurlijk ook graag of het voor jou ook werkt. Slaap lekker, tijger!