Organisator heeft plannen voor tweede editie van Fyre Festival

Fyre Festival

We kennen natuurlijk allemaal het verhaal van het faliekant mislukte Fyre Festival. Het zou het meest exclusieve festival op deze aardbodem worden waar rijke millennials op een tropisch eiland konden feesten met topartiesten en modellen. Het werd echter een slagveld met noodtenten, onvoldoende eten en drinken en mensen spraken zelfs over Hunger Games-taferelen. Fyre Festival werd één van de grootste festivalflops ooit, maar krijgt mogelijk een vervolg. Althans, als we Billy McFarland, de man achter de boevenpraktijken van de eerste editie, moeten geloven. Dat meldt DJMag op basis van een gesprek tussen schrijver Josh Raab en McFarland.

McFarland

Billy McFarland, die momenteel een straf uitzit voor fraude, liet zijn vriendin Anasacia Emerenko onlangs contact opnemen met de Amerikaanse schrijver Josh Raab, omdat hij graag zijn kant van het verhaal over het festival wilde vertellen. Volgens Billy zou het boek details bevatten die nog niet eerder naar buiten zijn gebracht. Ook niet in de docu’s die op Netflix en Hulu te zien zijn. Josh Raab wees het verzoek van McFarland om een boek te schrijven echter af.

Het gevolg is dat McFarland het boek in eigen beheer wil uitbrengen. Van welk geld mag Joost weten, aangezien hij torenhoge schulden heeft. Met de opbrengsten van het boek wil hij deze schulden afbetalen. In een mail naar Josh Raab stuurde hij dat hij het verhaal zo snel mogelijk af wilt hebben omdat “Fyre 2017 geen eenmalig evenement was. Het gaat opnieuw gebeuren, dus het originele verhaal verliest potentie als het niet vóór de tweede editie te lezen valt’, zo schrijft McFarland.

Waarschijnlijk heeft de gevangenislucht de hersenen van de beste man aangevreten, want geen enkele persoon op aarde trapt nog in de gladde praatjes van ‘m.

Dit is hoe Fyre Festival ooit werd aangekondigd:

 

En dit is hoe het er daadwerkelijk aan toe ging:

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *