Eén derde van ‘vegetariërs’ eet vlees na het stappen

vegetatiërs

Tegenwoordig gaan er steeds meer mensen vleesvrij door het leven – zo’n 5% van de Nederlandse bevolking is vegetariër. Het Voedingscentrum definieert een vegetariër als volgt: “iemand die geen vlees eet, maar wel ei en zuivel”. Nu blijkt uit een nieuw onderzoek dat 37% van de ‘vegetariërs’ wel eens vlees eet met een bakkie op.

Onderzoek

Voor het onderzoek werden er in Groot-Brittanië zo’n 1800 vegetariërs ondervraagd over hun eetgedrag na een avond stappen. Op de vraag “Eet je ooit vlees als je denken bent?” gaf maar liefst 37% schoorvoetend aan dat ze zich hier schuldig aan maakte. Van deze groep gaf 34% aan dit ze het altijd deze wanneer ze dronken waren, 26% deed dit regelmatig en de overige 40% gaf aan dat ze het alleen in hoge uitzondering deden.

De grote favoriet bleek uiteraard een broodje Döner kebab te zijn, gevolgd door een broodje hamburger en fried chicken. Bovendien blijkt een groot deel van deze vegetariërs het stiekem te doen, want slechts 31% gaf aan dat zij anderen vertellen over hun meatnight snack. Stelletje doerakken!

Vegetariërs
Credits: Alex Dorohovic
Source :
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *