Het wordt hoogtijd dat mannen het verschil tussen flirten en versieren leren

Flirten

This one is for the guys. 

Stel je jezelf wel eens de vraag: waarom heb ik op vakantie in het buitenland veel meer sjans dan in Nederland? Het antwoord is simpel: je bent buitenlander, dus interessanter voor de lokale dames, maar de vrouwen staan er daar ook veel meer voor open.

Onderscheid maken

Dus het is de schuld van de chicks? Hell no, mate. Het is de schuld van de mannen. De meeste guys kunnen Tim en Tom Coronel nog beter uit elkaar houden dan een onschuldige flirt en een keiharde versierpoging.

Hoogtijd dus om dat even recht te trekken.

Les maîtres de l’amour, de Fransen, definiëren flirten als faire la court sans but précis, ofwel ‘de ander het hof maken zonder een duidelijk doel’. Simpel gezegd: flirten is onschuldig en vaak doelloos. Je ziet iemand die je aandacht trekt en dat laat je hem/haar weten.

Dit kan soms leiden tot een versierpoging van één van de twee (of drie, vier, ..), maar is zeker niet altijd de insteek geweest. En dit is waar veel mannen, niet alleen Nederlandse hoor, de fout in gaan. Als een vrouw flirt, flirten mannen terug en rennen er direct achteraan voor d’r nummer.

EEHHH wrong! Want het was geen versierpoging. Ze wilde alleen een flirterige reactie terug. That’s it!

Gunfactor

Even eerlijk: hoe lekker is het om onschuldig te flirten. Elke relatie zou dit zijn/haar partner moeten gunnen. Je ziet iemand in de supermarkt, bus of file, je denk: nou nou, en je lacht. Je maakt een scherpe opmerking. Je daagt haar uit. Je maakt oogcontact. Of je gaat zelfs een gesprekje aan. Meer niet.

Allemaal flirten. Allemaal street legal.

Versieren is next level en vereist meer tijd (tenzij het kwart voor vier is) en vaak een andere setting. Vaak zal in dit geval het initiatief van de man komen, maar we leven in 2019 en vrouwen zijn er ook niet vies van.

flirten
Credits: Freestocks.org

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *