Wat is het verschil tussen seks mét en zonder voorhuid?

Het preputium, de officiële naam voor de voorhuid. Een behoorlijk deftige naam voor het kleine stukje vel dat fungeert als winterjasje voor je eikel. Maar hoe belangrijk is dat stukje vel nu echt? Je hoort er enorm veel verhalen over. Zo zou seks zonder voorhuid minder lekker zijn, maar zou een voorhuid weer minder hygiënisch zijn. En pijpen met voorhuid zou volgens sommige zelfs nutteloos zijn omdat de eikel op die manier gevoelloos raakt. Maar wat is nu eigenlijk echt het verschil tussen seks met voorhuid en seks zonder voorhuid? Wij zochten het voor je uit.

Het belang van de voorhuid tijdens een potje rampetampen

“Elke voorhuid heb zo z’n voordeel”

Of je nu de eigenaar bent van een prachtig staaltje piemel-leer of juist door het leven gaat met een kale knots: het is in principe altijd goed. Elke penis heeft zo z’n voordeel, zullen we maar zeggen. Er is geen goed of fout in penisdorp. Toch heeft de voorhuid wel degelijk z’n voordelen. Of ja, één heel groot voordeel: het toompje. Dat is het stukje dat de eikel aan de voorhuid verbindt. Als je op hebt gelet tijdens de eerdere peniscursusus van ome Mellowed, ken je ‘m wellicht al.

Meet Mr. Toompje

Het toompje is het gevoeligste stukje van de hele penis. Normaal gesproken zit de voorhuid hier overheen, wanneer het gevaarte gekapt is dan blijft het toompje echter onbeschermd achter. Het resultaat? Deze kanjer gaat slijten. Als een stuk bamboe in een overbevolkt regenwoud. Als je ‘m namelijk los in de tas hebt hangen moet dit gevoelige plekje nogal wat schuring doorstaan. Hierdoor heeft de huid de neiging om er zelf een extra huidjasje over heen te trekken. Deze plek wordt dan een stuk minder gevoelig. Dat is overigens niet bij alle besneden penissen zo, het hangt er van af hoe ver het velletje eraf is gesneden. Als er nog een klein randje voorhuid over is zul je hier namelijk helemaal geen last van hebben.

Het verschil tussen een besneden penis of een onbesneden penis tijdens de seks is eigenlijk heel simpel. Bij een onbesneden penis heb je gewoon wat meer vocht nodig om ‘m tot zijn hoogtepunt te helpen. De huid die heen en weer beweegt zorgt namelijk voor het goede gevoel, je zult dus bij een handjob net wat extra’s moeten geven. In principe doet je penis mét of zonder jasje alles wat hij normaal ook doet. Het minder gevoelig zijn van de penis kan namelijk ook een blessing in disguise zijn. Wat minder gevoeligheid kan juist zorgen dat je de marathon-man bent waar iedereen van droomt. Niet drie keer stoten en klaar, nee. Jij kan meters maken! May your foreskin be with you, young padawan.

via GIPHY

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *