De verschillende katers die je na een festival kunt verwachten

Koningsdag 2019 is a wrap! Wanneer jij met je bek gisteren op een festival hebt gestaan weet je dat het einde het meeste kutte moment is. De muziek stopt en iedereen probeert z.s.m. van het festivalterrein af te komen om zichzelf in een overvolle bus te proppen waar het MDMA-gehalte de boventoon voert. Heel gezellig allemaal, maar ook de onvermijdelijke kater zal snel om de hoek komen kijken en het is altijd spannend welke je gaat krijgen. Om je enigszins voor te kunnen bereiden op een deprimerende day after; dit zijn de verschillende katers die je na een festival kunt verwachten.

De man met de hamer

Deze kater kenmerkt zicht door het gevoel dat lijkt alsof je van het een op het andere moment een bokspartij met de gebroeders Klitschko achter de rug hebt. Je bent letterlijk murw geslagen door alles wat je de afgelopen dagen je lichaam in hebt gedouwd. Je lichaam begint tegen alles te protesteren en uit zich in een stekende pijn in je organen. Leuk hé, zo’n festival.

De droeftoeter

Katers slopen je lichamelijk, maar ook zeker geestelijk. Soms wordt je dag na een festival wakker en voel je ineens een filosoof die terugdenkt aan zijn jeugd en hoe mooi het leven toen was. Geen katers, je was nog niet zo’n mislukking als nu, je moeder smeerde je boterhammen en sneed zelfs de korstjes eraf. De goeie oude tijd…

Wc-bril dienst

Sommig mensen hoeven nooit te kosten van drank, sommige kotsen direct na te veel drank en je hebt mensen die pas de volgende ochtend heel het boeltje onder spouwen. Als je tot de laatste groep hoort klinkt deze variant waarschijnlijk bekend. Je wordt eerst wakker met het gevoel dat je moet kokhalzen. Dit gevoel zakt dan eventjes weg en probeert weer in slaap te komen, want je hebt geen zin om jezelf naar de wc te slepen. Vervolgens worden de kokhalsneigingen boertjes waar wat brokken mee naar boven komen. Dat is het moment dat je toch echt de wc-bril als kussen moet gaan gebruiken voor de rest van de dag. Want als je eenmaal begint met kotsen, ga je net zo lang door totdat alles eruit is, and then some.

Het masker

Er zijn ook keren dat je na een festival wakker word en je eigenlijk nergens last van hebt. Je bent moe, stinkt een uur in de wind maar voelt je eigenlijk prima. Je besluit zelfs om voor het eerst dit schooljaar naar een college van 10:00 te gaan én geeft onderweg nog een paar euro aan die zwerver op het station. Iets klopt er niet. En ineens besef je het, aangezien je eigenlijk in een soort coma zou moeten liggen. Je hebt ‘het masker’ te pakken. Je vindt alles mooi en hebt ineens zin om geld uit te geven aan dingen die je total niet nodig hebt. Geniet ervan zolang het duurt, want op een gegeven moment gaat het masker af en stort je alsnog in.

Munchies

Deze kater kun je herkennen aan het feit dat je zin hebt om iets heel specifieks te nassen. Dit kan werkelijk van alles zijn, maar je enige missie de volgende dag is om dit bepaalde goedje je gezicht in te schuiven. Toegeven aan dit verlangen is dan ook de enige remedie. Ook al betekent dit één bus en twee trams moeten pakken naar een shoarmatent waar je ooit een kipdürüm  hebt gegeten.

De depretyfus

Je bent een heel weekend uit je plaat gegaan en met een hoop serotonine gesmeten. Je voorraad gelukshormoon is volledig uitgeput en dan is het logisch dat je jezelf op maandag de ongelukkigste persoon op aarde voelt. Deze kater lijkt op de ‘droeftoeter’ maar je kunt nu alleen maar aan de slechte dingen die je hebt gedaan. En geloof me, dat zijn er een hoop. ‘Per ongeluk’ je ex appen gisteravond, voorkruipen bij een dixi een plastic bekertje zomaar op de grond gegooid. Wat ben jij een slecht mens.

Emotieloos

Dit is misschien wel de ergste variant die je kunt krijgen. Alsof iemand de uitknop van je gevoel heeft gevonden zijn al je emoties compleet uitgeschakeld. Het gif dat je je lichaam in hebt gestopt heeft een soort kortsluiting veroorzaakt. In je hoofd is het een dorre vlakte, je staart wat voor je uit terwijl een oud omaatje der boodschappentas aan flarden scheurt en haar sinaasappels het tramspoor oprollen. Lijn 13 komt aangerold en je wacht geduldig af hoe de situatie uitpakt, zonder ook maar één vinger uit te steken. Zit deze kater uit, doe de gordijnen dicht, blijf in bed en hou je vast aan de gedachte dat deze kater ooit voorbij gaat.

credits: Pixabay
Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *