Dit zijn de vijf beste festival apps voor tijdens ADE

Festival apps

De hectiek van het festivalseizoen is inmiddels wat gaan liggen en dat betekent dat we ons op mogen laden voor Amsterdam Dance Event. Van 16 tot 20 oktober kun je in Amsterdam helemaal uit je schedelpan gaan op de crème de la crème van de elektronische muziek.

Of je nu alle dagen gaat, of maar één feestje gaat pakken, met deze festival apps op je smartphone ben je helemaal klaar voor ADE.

Moovit

Heb jij na festival weleens doelloos gewacht op een bus die eigenlijk zou moeten rijden, maar jou ineens in de steek laat? Nou, ik wel en dat kostte mee een hotelovernachting omdat ik niet meer thuis kon komen. Met Moovit is dit verleden tijd doordat het alle mogelijke vervoersopties combineert in één app. Zo ben jij real time op de hoogte van random wijzigen en kom je zonder stress thuis, of juist op tijd voor je favoriete DJ. Zelfs als het festival ergens verstopt is in een bos of een ander land. Moovit wijst je de weg, waar je ook bent.

Moovit is gratis te downloaden voor Android en iOS.

Festival apps-1

Periscope

We kennen allemaal het moment dat we zitten te wachten totdat de kaarten van je favoriete festival in de verkoop gaan. Je hebt je wekker gezet, je bankpas, random reader en je telefoon in een splinternieuw Samsung Galaxy S7 hoesje liggen allemaal netjes klaar. Jij en je festivalsquad zitten er helemaal klaar voor, maar ondanks de voorbereiding vissen een aantal vrienden toch langs het net #feelsbadman. Met Periscope hoeven jouw onfortuinlijke vrienden niks te missen, want met deze app kun je ieder optreden gewoon lekker live streamen.

Periscope is gratis te downloaden voor Android en iOS.

Festival apps-2
Credits: Norali Emilio

Life360

Jij staat je heupen bijna uit de kom te dansen, uiteraard rechtsvoor, is je squad ineens nergens meet te bekennen. Ze stonden je een minuut geleden nog uit te lachen, maar nu zijn ze toch echt pleitos. No worries, met Life360 app en je kunt precies zien bij welke stage, bar of dixi ze zijn beland. Met de locatiegeschiedenis kun je zelfs zien welke route ze hebben gelopen. Leven!

Life360 is gratis te downloaden voor Android en iOS.

Festival apps-3
Credits: Yuya Hata

Chicisimo

De dag van het festival begint voor dames altijd met de vraag: wat ga ik vandaag aandoen? Je wilt niet op de doorsnee festivaljunkie lijken, maar hebt totaal geen inspiratie. Tadaaaa, dan is daar Chicisimo. Swipe verschillende kledingstukken bij elkaar en stel jouw festivaloutfit samen. Genoeg inspiratie voor elk feestje!

Chicisimo is gratis te downloaden voor Android en iOS.

Credits: Artem Beliaikim

TimeSquare

HELP! Je favoriete DJ draait over 20 minuten bij de main, maar je vrienden zijn confetti aan het happen in een andere tent. No way dat je jouw idool gaat missen. Met TimeSquare stel je jouw eigen timetable samen en ontvang je notificaties vóór iemand achter de knoppen springt. Oók kun je makkelijk kijken wie waar speelt via de interactieve festivalkaart. Zo mis je geen seconde van de aller hardste sets!

Time Square is gratis te downloaden voor Android en iOS.

Credits: Masha Abashyna