Volgend jaar verzamel je jouw gabbers voor Dominator

Dominator

Dominator stond waarschijnlijk nog niet op je festival bucket list, maar dat is volledig onterecht. Je hoeft geen skinhead of anabool te zijn om op dit eendaagse festival volledig uit je plaat te gaan bij de crème de la crème van de hardcore. Bij Art of Dance en Q-dance, de organisatoren van het festival, weten ze namelijk precies wat de bezoekers willen. Wist je nog niet dat je paarden verkleedt als motoren wil zien op een festival? Zij wisten het wel.

Dominator is hét hardcore festival van Nederland, en dus van de hele wereld. Meer dan vijftigduizend warriors of the harder styles komen ieder jaar samen in Eersel om zich voor één dag in een andere wereld te begeven, the world of pure misery zoals Dominator het zelf verwoordt.

Hier volgt een uiteenzetting in hakklare brokken waarom jij en je army of warlords volgend jaar ook op Dominator te zien zijn. Om ervoor te zorgen dat je het niet vergeet kun je het ezelsbruggetje MDMA (Muziek, Decor, Mensen en Afsluiter) gebruiken. Gebruik dit ezelsbruggetje, evenals DING FLOF BIPS, met mate.

Muziek

Acht verschillende stages op Dominator zorgen voor een verscheidenheid aan genres binnen de harder styles, maar je weet zeker dat je deze dag alleen het beste op het gebied van hardcore voorgeschoteld krijgt. Aan het strand kun je terecht voor hardstyle. Een goed begin van de dag, maar nadat je bij de andere stages bent geweest klinkt de muziek hier nogal traag en ga je al snel op zoek naar iets harders. Bij main stage vind je bekende namen als Angerfist, Korsakoff en Dr. Peacock. Andere favoriete stages van dit jaar waren de Chainsaw Tribe (extreme hardcore) met onder andere DRS en de Guillotine Clan (Frenchcore) met de pas 18-jarige SEFA die ervoor zorgde dat een deel van het terrein afgezet moest worden. Er waren te veel fans die een glimp van hun held wilden opvangen.

Decor

Acteurs, paarden, motoren en kermisattracties. Kosten noch moeite worden gespaard om naast de oren ook de ogen flink de kost te geven. Tel daar acht unieke stages met elk hun eigen uitstraling bij op. Vul dat aan met een meer (er mag gezwommen worden) en strand, en je hebt het perfecte recept voor een dagje raven. Om nog maar te zwijgen over al het moois dat op Dominator rond danst, rond dwaalt en rond druipt.

Mensen

Busladingen met Italianen en Fransen hardcore-liefhebbers hebben, net als andere jaren, de weg naar Eersel weer weten te vinden. Maandenlang hebben ze naar deze dag toegeleefd en dat zie je aan ze. Er zijn gabbers in Aussies, spray-tan oranje kleerkasten, en alternatievelingen met hanenkammen. De verscheidenheid aan mensen is groot, toch zijn er overeenkomsten; Iedereen is aardig en heeft zo weinig mogelijk kleding aan.

Afsluiter

De eindshow alleen is al bijna genoeg reden om een kaartje voor Dominator te kopen. Wees er wel snel bij, want Dominator is al maanden van tevoren uitverkocht.

Alle bezoekers hebben zich verzameld bij de main stage voor de eindshow. De avond is inmiddels gevallen. Het is donker en de lasers doen hun werk. Een army van hardcore heads staat gebroederlijk bij elkaar om nog één keer vol gas te geven. Je voelt aan alles dat de climax dichtbij is.

Dit jaar mocht Neophyte het anthem verzorgen en daarmee ook de eindshow. Tijdens zijn set van een uur geeft iedereen alles wat er nog in zit. Gebalde vuisten worden in de lucht gepompt, er wordt gehakt op 180 bpm. Maar dan, na de anthem van Dominator is het toch echt afgelopen. Konden we nog maar even doorstampen. Volgend jaar weer.

Kleine kanttekening: vanwege de droogte was er dit jaar helaas geen vuurwerk. Gelukkig hebben we de after movie van 2017 nog.

Source: YouTube

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *