Voor deze dranken ben je nu écht te oud

Wij komen uit een mooie generatie jongens. Waar jongeren nu tot hun 18e moeten zien te overleven op water en fris, lagen wij op onze 16e al lazerus met een peuk in onze bek op een vuile kroeg vloer. Vroeger was alles beter, zullen we maar zeggen. Daar dachten we toentertijd overigens anders over. Wanneer de zoete troep die we met dozijnen naar binnen joegen er weer net zo hard uit kwam. De meeste drankjes van toen, geven ons tegenwoordig stuiptrekkingen en cringy herinneringen. De goedkope, vreselijke goedjes die we ooit naar binnen hengelde zijn vandaag de dag dan ook not done. Wij hebben het op ons genomen om een lijstje te maken met drank die jij nooit meer mag drinken. Als je enigszins een sociale status wilt behouden tenminste.

Drank die iedere zelf respecterende 18+er zou moeten vermijden

1. Flügel

Oké, toegegeven. Flügel kan met een feestje als Carnaval er nog nét mee door. Maar in principe moet jij in je twintiger jaren niet meer tof lopen doen met dat gele dopje op je neus. Want jongens, de tijden dat je dronken werd van shotjes die nog minder sterk zijn dan een pilsje zijn voorbij. In principe is het gewoon veel te dure vloeibare ranja, in veel te kleine porties. Dat vogeltje gaat je echt niet warm houden deze winter.

2. Blue Curacao

Dat brengt ons tot de volgende verschrikking: Blue Curacao. Fun fact, wist je dat deze blauwe drank je lichaamssappen ook meteen mee kleurt? Uit persoonlijke ervaring kan ik jullie vertellen dat deze drank er net zo blauw uitkomt als hij erin gaat. En boy, hebben wij wat stoepjes blauw geverfd in onze tijd. Dit drankje leek de zwaartekracht te tarten: na voldoende glazen kwam het bijna altijd weer omhoog.

3. Canei

Wellicht kun je deze nog vinden in de geheime stash van je moeder. Echter kunnen we deze zoete troep echt niet meer tolereren na een duikje in de echte wereld. Sweet baby jesus, wat gaf dit spul je koppijn.

4. Een pak zoete wijn

Over een hoog hoofdpijngehalte gesproken. Veel meiden hadden er in onze tijd nog al een handje in om hun wijn zo goedkoop mogelijk op de kop te tikken. In veel gevallen betekende dat: van die afschuwelijke pakken gevuld met mierzoete Duitse wijn. En al was het misschien zoet als je het naar binnen werkte, het resultaat was vaak een azijnzure damp die overal in de kroeg te ruiken was. Wederom geen goed idee dus.

via GIPHY

5. Pisang Ambon

Blue Curacao was niet het enige goedje dat erin slaagde om je kots een riant kleurtje te geven. Pisang Ambon deed dat ook, maar zorgde er daarnaast voor dat je maanden de geur van banaan niet meer kon tolereren. Beetje een verlies-verlies situatie, zou je het ook wel kunnen noemen.

6. Breezers

Niet liegen: je hebt gegarandeerd na een Breezertje te veel wel ooit iemand héél dronken lopen sms’en. Breezers gingen erin als een tiet: de ene na de andere. Alsof je in een zwembad vol ranja geëindigd was, met je dorst op standje oneindig. Natuurlijk had je een favoriete kleur en moest je regelmatig met je Breezertje poseren voor een kekke foto. Times were good when Breezers were still a thing. Of zijn ze nog steeds een ding? We hopen het niet voor je.

7. Boswandeling, Dropshot, Sourz en Apfelkorn

Later, als wij opa’s en oma’s zijn, zullen wij tegen onze kleinkinderen zeggen: “Toen opa en oma jullie leeftijd hadden, aten we snoep in vloeibare vorm! In de kroeg. Met alcohol erin. Om vervolgens een bijna-hartstilstand te krijgen en niet meer te kunnen functioneren.” Deze shotjes waren namelijk wat onze tienerhersentjes pas écht op hol deed slaan. De ene na de andere gooiden we achterover. En wat kon het ook schelen? In die goede oude tijden betaalde je er maximaal ‘n euro voor!

8. Smirnoff

Oioioi, die Smirnoff altijd. Voor velen een go to drankje. Verstandig? Don’t think so. Weer een voorbeeld van eentje waarin qua smaak geen hintje alcohol te proeven was, maar die uiteindelijk na flesje 27 binnenkwam als een kernbom.

9. Malibu, Safari en Passoã.

Last but not least: de suiker overloaded drankjes die je altijd mixte met een goede portie Fanta of cola. We leefden echter op een budget, dus ‘duurdere’ drankjes als deze waren een ware traktatie. Fanatiek pompte we ons zakgeld in deze zoete troep, om vervolgens na te kunnen praten over wie met  z’n tong door je veel te lamme keel gegleden was. Good times. 

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *