De voor- en nadelen van een relatie met je collega

See
// 27 augustus 2020
relatie
Credits: Rawpixel

We weten inmiddels dat één op de vijf Nederlanders wel eens seks met een collega heeft, maar een relatie is toch wél een stapje verder. Misschien niet het slimste idee ooit, toch ontstaan er regelmatig relaties op de werkvloer. Wij zetten even de voor- en nadelen op een rijtje, zodat jij even na kunt denken of het handig is om een relatie te beginnen met je collega, die overigens onwijs lekker is.

Voordelen

Je begrijpt elkaar op werkgebied

De meeste mensen hebben al moeite met het omschrijven wat hun partner precies doet. “Iets met computers?”. Daarmee is het begrip wat de ander doet vaak klein wanneer het compleet buiten jouw eigen straatje valt.

Wanneer je een relatie hebt met een collega, zit dit natuurlijk anders. Je weet precies waar de ander mee bezig is en ziet letterlijk wat diegene doet op het werk. Dit creëert een wederzijds begrip voor elkaar én elkaars werk.

Je levert beter werk af

Volgens een onderzoek zouden relaties op de werkvloer een positief effect hebben op het werk dat wordt afgeleverd.  Personen in een relatie tonen meer interesse en hebben meer toewijding aan het bedrijf. Ook zijn ze gemotiveerder om harder te werken omdat hun partner ook op de werkvloer rondhuppelt, wat leidt tot een hogere productiviteit en effectiviteit.

Je ziet elkaar elke dag

Wanneer je in een relatie twee totaal verschillende banen hebt kan het wel eens zijn dat jullie om elkaar heen leven. In een relatie met een collega zie je elkaar elke dag, als het goed is.

Nadelen

Minder kritisch

Wanneer je vlinders voelt voor een collega kan het zo zijn dat je minder kritisch bent op het werk van diegene. Fouten worden sneller door de vingers gezien en laat dát nou niet de bedoeling zijn.

Klef & Bef

We vinden mensen al snel te klef, zeker op het werk. Bedenk goed dat mensen erover roddelen wanneer jij je partner over de longen neemt tijdens de koffiepauze. Niet chill, je wilt nog serieus genomen worden. Bewaar dit dus voor buiten werktijd.

Je ziet elkaar elke dag

Juist, het is inderdaad niet alleen een voordeel wanneer je elkaar elke dag ziet. Als je elkaar elke avond óók nog ziet is de kans groot dat je gek wordt als je op het werk ook nog bij elkaar op de lip zit.

Ontslag

Niet ieder bedrijf stelt het op prijs wanneer twee werknemers met elkaar vozen. Sommige bedrijven hebben hier zelfs strikte richtlijnen voor. Het is dus wel degelijk iets waar je over na moet denken voordat je een relatie met je collega begint. Hoe erg vind je het als jij, of jullie beide, je baan verliezen. Want die kans is nu eenmaal aanwezig.

relatie met je collega-2

Credits: Rawpixel

Source :