Dit zijn de voordelen van een lange tijd geen seks hebben

Geen seks

Er zijn talloze onderzoeken die zeggen dat seks goed voor je is. En dat is ook zo. Je immuunsysteem wordt sterker, je libido stijgt (duhh) en je raakt minder snel gestrest. Maar wij vinden dat het tijd dat ook de andere kant van de medaille getoond word. Een tijdje droog staan is zo gek namelijk nog helemaal niet en wij gaan je uitleggen waarom.

Geen stress over soa’s

Hoewel seks in de meeste gevallen heerlijk is, betekent geen seks ook dat je geen kans op soa’s hebt. Toch is deze periode hét moment om je voor de zekerheid te laten testen. Zo weet jij dat je bij de volgende partner helemaal clean bent.

Geen zorgen over ongepland vaderschap/moederschap

Na een avond stoeldansen toch met iemand naar huis gegaan voor een onveilig avontuurtje? Dan bekruipt je toch altijd het gevoel dat je binnenkort aan de beschuit met muisjes zit. Zonder seks ben je in ieder geval van dit stressmoment af.

Geen oververmoeidheid

Een lekkere sessie tussen de lakens kan  intens zijn en dus redelijk wat energie kosten. Helemaal als je all-in gaat en de hele nacht allerlei Kamasutra-standjes afwerkt. Voor je er erg in hebt is het weer licht en loop je de hele dag als een zombie rond met wallen tot je tepels. Zonder seks kun je heerlijk genieten van je welverdiende nachtrust.

Tijd voor jezelf

De volgende dag wakker worden met iemand die naast je ligt heeft zo zijn voordelen. Toch neemt dat verplichte ontbijtje samen stiekem meer tijd in beslag dan dat je in eerste instantie voor ogen had. Nu je die verplichting niet hebt, kun je op zaterdagochtend lekker de tijd voor je zelf pakken en eindelijk aan dat boek beginnen dat al maanden op je nachtkastje licht.

Slapen als een Koning(in)

Hoe vaak wordt jij wakker wanneer je bedpartner zich weer eens als een dolfijn omdraait in bed? Nu hoef je geen rekening te houden met degene die naast je ligt en te vechten om dat laatste stukje deken. Wat zul jij slapen als een Koning(in)!

Geld besaren

Geen geld meer uitgeven aan condooms (er vanuitgaande dat je het veilig doet), glijmiddel en andere attributen voor een hete sekssessie. Geen seks bespaart je een hoop knaken én ongemakkelijke situaties bij de kassa, mocht je daar moeite mee hebben.

Dus lieve mensen, van een tijdje geen seks hebben gaat niemand dood en heeft zelfs zo zijn voordelen. Pak wat tijd voor jezelf en enjoy the ride.

Geen seks-1
Credits: Jonathon Burton