Seksuele intimidatie op een festival of tijdens het uitgaan? Vraag naar Angela!

Vraag naar Angela

Bijna de helft van de vrouwen en 10 procent van de mannen krijgt in de club of op een festival te maken met seksueel grensoverschrijdend gedrag. Voor het slachtoffer is het niet altijd makkelijk om uit zo’n onveilige situatie te komen. De makers van de BNNVARA-programma’s Make Holland Great Again en Spuiten en Slikken willen daar verandering in brengen met de campagne ‘vraag naar Angela’.

Vraag naar Angela

Met het codewoord “Angela” kan iemand discreet aan het barpersoneel doorgeven te worden lastiggevallen. Zo kan het personeel de bezoeker snel en onopvallend uit een onveilige situatie halen. Inmiddels hebben al meer dan tachtig clubs, bars en festivals laten weten hieraan mee te zullen werken.

Deze campagne ontstond in 2016 in de Engelse regio Lincolnshire maar ging via social media viral en heeft nu dus ook Nederland bereikt. Het is jammer dat het nodig is, maar sommige mensen schijnen het nog steeds niet te begrijpen dat het not done is om mensen ongewenst te betasten of verbaal lastig te vallen. Check de video hieronder:

https://youtu.be/7OrtaNUn2MM