Deze 8 soorten vrienden zijn onmisbaar in élke festivalsquad

Het festivalseizoen zou in een wereld zonder pandemie deze maand van start zijn gegaan. Dat verdomde coronavirus laat ons echter nog even vanaf de zijlijn toekijken. Toch hopen we stiekem dat we deze zomer nog op de festivalweide kunnen staan met onze matties.

Na ruim een jaar zonder festivals kunnen we niet echt voor onszelf instaan wat er gebeurd wanneer we weer helemaal los mogen. Tot het zover is,  is het tijd om de festivalsquad alvast bij elkaar te roepen om straks de escalatie op te kunnen zoeken!

Is je squad wel compleet? Niet als een van de volgende typen ontbreekt…

Festivalsquad goals!

No squad without the…

1. De Sergeant

Er is altijd wel die guy of die chick, het liefst met bescheiden neurotische organisatiedrang of geen bovengemiddelde lengte, die de squad ook als de buonos nootjes ingekicked zijn bij elkaar weet te houden. Handjes in de lucht voor deze op sommige momenten ook lichtelijk irriterende friend. Soms zal hij/zij de stem moeten verheffen om boven het festivalgedruis uit te komen, maar altijd heeft deze persoon the greater good in het achterhoofd. En dat maakt die festivalbeleving als voltallig squad wél altijd beter! Neeeee, beter hè!

2. Houdini

De Sergeant zal het meeste moeite hebben met Houdini. En er is altijd een Houdini. Maar in tegenstelling tot de Sergeant is het voor Houdini een ware struggle om bij z’n squad in de buurt te blijven. Niet dat ze niet leuk zijn, maar al die andere mensen op het festival zijn óók zo leuk! Iedereen lacht lief en heeft zin om nieuwe vrienden te maken. En Houdini houdt daar wel van!

3. De Apotheker

Houdini laat z’n ware aard pas zien als de apotheker zijn werk goed verstaat. Gelukkig heeft jullie apotheker voldoende skills en kan iedereen bij hem terecht met medische problemen. De beste man kent nou eenmaal mensen die mensen kennen. En dat is handig, want dan hoef jij ze niet te kennen.

4. De Bankier

Niemand gaat lekker op een profiteur, maar er is altijd een bankier. Op het moment dat iedereen naar de gedverderrie is, kan deze man of vrouw niet stoppen. De squad zit zonder geld en zonder motivatie om nog naar de bar te gaan. Maar de Bankier heeft altijd geld op zak. Deze man of vrouw stopt pas als de Student heeft gesproken…

5. De eeuwige student

Deze friend bel je als je dronken wilt worden, als je toe bent aan een wilde avond en als je niet voor zonsopgang in bed wil liggen. Bij het woord ‘feest’ maakt hij/zij al een whatsappgroep aan en bij het woord ‘festival’ haalt hij zijn snuifbuis uit het vet. Al is het pas februari. Wil je compleet tuti wappie, dan is hij/zij degene die je moet bellen. Op festivals zal de Student dan ook het meeste bier halen, waar de Bankier uiteindelijk natuurlijk het meeste voor betaald.

6. De Beauty

Oh yeah, elke squad heeft een bloedmooie meid of mooiboy die álle blikken van de crowd opeist. Dan mag je nóg zo veelt tijd in de sportschool doorbrengen, naast de Beauty ben jij The Beast. Maar zit je daarmee? Absoluut niet. Hij neemt dan misschien wel jouw droomprinsen of prinsessen mee naar huis, maar als er legendarische dingen gebeuren is hij/zij er nooit bij. De Beauty vindt zijn/haar volle spaarkaart een stuk belangrijker!

7. De Wingman/woman

Oké, eerlijk is eerlijk ‘wingwomen’ zien we een stuk minder vaak in het wild. Tuurlijk, die Beauty die haar stuk minder knappe vriendin wil koppelen aan de vriend van de guy die ze zelf in gedachten had. Maar mannen maken er wat meer merk van. En dat mag allemaal..

Er is altijd die smooth talker, die casanova die geen moeite heeft met een kleine flirt hier en daar. De Wingman helpt jou met zijn trucjes wel aan een scharrel for the night!

8. De Regisseur

Wat houden we van de Regisseur. Meestal. ‘s Ochtends als je met je uitgedroogde bakkes aan het herinneringenvissen bent, check je je telefoon en zie daar: het werk van de Regisseur. De volledige avond, netjes gedocumenteerd in veel te lange en donkere verticale filmpjes en schimmige foto’s. Oké, dat je met je scheven ogen en een ongekalibreerde kaaklijn op Instagram staat is wat minder, maar dit is wel lachen.

De Regisseur. A true legend!

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *