Vrijstad Festival keert terug op 5 mei 2020

Vrijstad Festival 2020

Na een knettersuccesvolle uitverkochte eerste editie, keert Vrijstad Festival dit jaar terug. Op 5 mei 2020 zal de unieke locatie ‘Down Under’ worden omgetoverd tot een kleurrijke stad met vijf podia waar bezoekers kunnen dansen op een breed scala aan muziekstijlen. Met hostingpartijen als Vunzige Deuntjes, Fieste Macumba, Prunk & Friends, Nachtcollege en Stille Disco kun je de zolen van je schoenen dansen. Uiteraard staat bij komende editie de identiteit van bezoekers centraal op Vrijstad Festival.

Vrijstad Festival 2020

De vrijheid om jezelf te kunnen zijn, is voor mensen met een bepaalde afkomst, geaardheid, geslacht of geloofsovertuiging nog steeds geen vanzelfsprekendheid. De beste manier om mensen met verschillende achtergronden samen te brengen is door een feest te bouwen waar iedereen welkom is en gezamenlijk gedanst kan worden. In andere steden in Nederland heeft dit de afgelopen jaren al geleid tot verschillende initiatieven vanuit het nachtleven om op deze manier aandacht aan het thema vrijheid te geven. Vrijstad Festival is hiervoor het eerste initiatief in Midden-Nederland.

Ook dit jaar gaat de organisatie opzoek naar een eigen burgemeester. Medio maart kan iedereen zich verkiesbaar stellen. Als je wordt verkozen zal je idee worden gerealiseerd. Dat kan bijvoorbeeld zijn een expositie, een kweekvijver stage of een wellness area. Niets is te gek! De beloning: een dagsalaris van 100 munten en tien vrijkaarten om je bevriende wethouders mee te nemen.

Pre-registratie

Pre-registeren kan via www.vrijstad.com om op 9 januari een kaartje te kunnen bemachtigen voor €17,50. De reguliere kaartprijs start vanaf €25,00 en zal vanaf 14 januari in de verkoop gaan. Het programma wordt binnenkort bekend gemaakt.

Vrijstad Festival