Vrijstad, het nieuwe bevrijdingsfestival van Utrecht

Vrijstad Festival

“Doe maar gek, je bent al normaal genoeg!” Dat is het credo van Vrijstad Festival, hét spiksplinternieuwe bevrijdingsfestival van Utrecht. Het festival vindt plaats op 5 mei en naast de brede diversiteit aan muziek staat de identiteit van de bezoekers centraal.

Vrijheid

Hoe krom het misschien ook is, de vrijheid om jezelf te kunnen zijn is voor mensen met een bepaalde afkomst, geaardheid, geslacht of geloofsovertuiging nog steeds geen vanzelfsprekendheid. En wat is de beste manier om mensen met een bepaalde achtergrond samen te brengen. Juist, een kneiterdik feest te bouwen waar iedereen welkom is. Vrijstad in Utrecht is dat feest en geeft op deze manier aandacht aan het thema vrijheid.

Vrijstad Festival

Om dit uit te dragen wordt het festival samen met de organiserende partijen als een kleurrijke stad opgebouwd, bestaande uit vijf kleurrijk gedecoreerde podia met verschillende muziekstromingen: house, hitjes, Afrikaans, disco en urban. Op Vrijstad Festival ben je meer dan een festivalganger. Je bent een inwoner van een plaats waar iedereen zichzelf kan zijn en dus ook de mogelijkheid krijgt om dit uit te dragen. Dat komt onder meer naar voren in de kenmerkende programmering van het festival, die binnenkort via de Facebook-pagina van Vrijstad bekendgemaakt wordt.

Vrijstad Festival vindt plaats op 5 mei bij De Noordplas bij Down Under in de gemeente Houten. De kaartverkoop start donderdag 1 februari. Het festival is een initiatief van verschillende partijen uit het nacht- en festivalleven om de vrijheid te vieren op een manier die jongeren aanspreekt en wordt georganiseerd door Elevation Events, Mannen van de Wereld en VD Events in samenwerking met Vunzige Deuntjes, Fluff Disco, Rubber, Mama Africa, Happy Feelings, Terug naar Toen en Het Huis van Luuk van Dijk.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *