Vroeg pieken: Microclubbing trend komt naar Amsterdam

Microclubbing-2

Vanaf 13 oktober aanstaande is iNN de nieuwste revolutie in het Amsterdamse nachtleven. Gelegen in het levendige hart van het Leidseplein, brengt iNN de allereerste 8PM club naar Amsterdam, geïnspireerd door de microclubbing cultuur van wereldsteden als Berlijn, Londen en Tokio. Bij microclubbing begint het feest veel eerder, wat bijdraagt aan de intieme, gemoedelijke en sociale sfeer. iNN heeft als missie de Amsterdamse nachtcultuur opnieuw vorm te geven door een onvergetelijke en verbindende nachtclub ervaring te creëren, van 8 uur ‘s avonds tot diep in de nacht. 

Ervaar de revolutie

Stap binnen bij iNN en voel je thuis, want je bent gearriveerd op de plaats van je bestemming; de herberg van het Amsterdamse nachtleven. De microclubbing-ervaring begint om 8 uur ’s avonds, iedere dinsdag tot en met zaterdag. Laat je niet misleiden door het woord ‘micro’, want iNN biedt plek aan maximaal 800 gasten. De term slaat namelijk niet op de grootte van de plek, maar op de ervaring en subcultuur die populariteit geniet in steden als Berlijn, Londen en Tokio waar de nachtcultuur divers en inspirerend is. Een belangrijk verschil met de huidige club ervaring is, dat een clubavond bij iNN veel eerder van start gaat, namelijk om 8 uur ‘s avonds. Daarnaast is microclubbing intiemer en heerst er een gemoedelijke sfeer. Naast gedanst, wordt er gespeeld en gekletst. Waar het huidige Amsterdamse nachtleven vaak aanmoedigt om op te gaan in de anonimiteit van de nacht, maakt iNN plaats voor de verbindende rol van de nachtcultuur, het sociale aspect. 

Dynamische en levendige sfeer

Het is klokslag 8 uur, zodra je de imposante ruimte bewonderd hebt, dompel je jezelf onder in de informele sfeer van de platenbar. De host toont de drank- en borrelkaart, waar keuze is uit onconventionele wijnen (vin nature), klassieke cocktails en spannende non- alcoholische opties. Je oog valt op een verfrissende Negroni, en al snel volgen de hapjes om de lekkere trek te stillen: vers brood met goede boter, sardientjes uit blik, olijven en bordjes met charcuterie. Je raakt aan de praat met het koppel naast je en besluit samen nog een fles wijn te delen. De DJ ondersteunt de gezellige sfeer, waar geklets en gelach de boventoon voeren. 

Naarmate de avond vordert, transformeert iNN in een open format nachtclub, waar een gemengd en internationaal publiek (van 21 jaar en ouder) elkaar vindt. Bij iNN staan diversiteit en openheid centraal, en dat geldt ook voor de muziek: breed en gevarieerd, maar nooit willekeurig. Van soulvolle melodieën tot breakbeats, van dance klassiekers tot deinende house en alles daartussenin.

De missie is om een dynamische en levendige sfeer te creëren, waarin muziek geen grenzen kent, behalve kwaliteit en authenticiteit door middel van hoogstaande geluidssystemen en een zorgvuldig samengestelde programmering.

iNN is een ruimte, geen plek

Het interieur door Investerior, is grotendeels geïnspireerd door destijds vooruitstrevende nachtclubs uit de zestiger jaren in Italië, zoals de Piper Club in Rome. Het is een samensmelting van het verleden en de toekomst, klassiek en modern, hoogwaardig en bescheiden binnen één inspirerende ruimte. 

iNN is een ruimte, geen plek. De ruimte is namelijk divers, veelzijdig en grenzeloos. Bij iNN maak je deel uit van de ruimte, die je samen met de andere bezoekers vult én invult; claim your space. De speelse, toegankelijke en open ruimte vraagt er namelijk om, om op avontuur te gaan. Ontdek alle (geheime) kamers, doe alsof je thuis bent en verplaats de modulaire meubels. Daag elkaar uit en speel een spontaan pingpong toernooi, stil je lekkere trek met het snack assortiment uit de automaten en verlies jezelf op de dansvloer. Prikkel je zintuigen, je creativiteit en je geest. 

iNN is een kader zonder grenzen. Het draait niet om het tijdstip waarop je danst, maar om de ervaring. Of het nou 8 uur in de avond is, of 8 uur in de ochtend.

Amsterdam Dance Event


iNN staat te popelen om af te trappen met het Amsterdam Dance Event, als dé bestemming voor een unieke microclubbing ervaring in Amsterdam. Met hoogtepunten als ‘Many More presents: Toy Tonics’, ‘Oyster presents: Girls Don’t Sync’, ‘Stewww’ en ‘Untitled Group’, belooft het een succesvolle eerste editie te worden. 

Het volledige ADE programma is via deze link te vinden.

Microclubbing-1