Vrouwelijke orgasmes die een vrouw móet hebben gehad

vrouwelijke orgasmes

Veel mensen houden van een ritme in hun leven. Rond dezelfde tijd opstaan, lekker ‘s middags je helemaal de pleuris zweten in de gym en dan ‘s avonds na een welverdiend pilsje of wijntje naar bed.

Toch zijn er ook dingen in ons leven waar we liever geen vast ritme in hebben: ons seksleven. Het is namelijk heerlijk om daar wat variatie in te hebben en eens wat anders te proberen. Of je nou een partner hebt of niet. Bij vrouwen zijn er dan ook vier verschillende orgasmes. Hieronder leggen we je uit welke vrouwelijke orgasmes elke vrouw tenminste één keer moet hebben gehad.

Het clitoraal orgasme

Dit is waarschijnlijk één van de meest bekende en voorkomende. De clitoris is dan ook dé ‘hot spot’ bij de vrouw. Het is een zeer gevoelige plek waar maar liefst 8000 zenuwen samenkomen. Veel vrouwen raken het meest opgewonden als ze worden gestimuleerd op deze plek. Ook komen ze dan het snelst klaar. Toch is een orgasme veel heftiger en intenser als je partner zich eerst focust op andere delen van je geslachtsdelen en niet meteen de clitoris op duikt.

Het vaginaal orgasme

De clitoris heeft zenuwuitlopers naar de vagina en ook de vagina zelf heeft zenuwuiteinden. Wanneer er ook wat aandacht aan de vagina wordt besteed zal het orgasme vollediger en intenser zijn. Wanneer je clitoris wordt gestimuleerd zul je na een tijdje merken dat je vagina gaat samentrekken. Zorg er dus voor dat je partner ook wat aandacht aan je poenani besteed.

vrouwelijke orgasmes

Het gemengd orgasme

De primaire vormen van vrouwelijke orgasmes hebben we al besproken: het clitoraal orgasme en het vaginaal orgasme. Een gemengd orgasme, dus deze twee bij elkaar, kan minstens twee keer zo intens zijn dan wanneer je ze apart ervaart. Het is wel belangrijk dat je van tevoren goed opgewonden bent. De ‘girl on top’ kan je ook helpen om een gemengd orgasme te krijgen. Je partner krijgt dan namelijk de kans om ook je clitoris wat aandacht te geven.

Het meervoudig orgasme

Je hoeft geen genie te zijn om te begrijpen wat dit is; een orgasme waarbij je meerdere keren klaarkomt. Hierbij bedoelen we niet tijdens een dag. Het is niet zo dat als je drie keer per dag seks hebt en klaarkomt dat je een meervoudig orgasme hebt. Het moet gebeuren tijdens één vrijpartij. Hierbij blijft belangrijk: zorg voor een goed voorspel.

vrouwelijke orgasmes
Photo by Deon Black