Festivalorganisator Vunzige Deuntjes start eigen label

Vunzige Deuntjes

Vunzige Deuntjes, bekend van clubavonden en festivals die door heel Nederland en België worden georganiseerd, introduceert een eigen label voor opkomend muzikaal talent. De Amsterdamse organisatie bestaat dit jaar tien jaar en is inmiddels niet meer weg te denken uit de muziekindustrie. Met het label wil Vunzige Deuntjes, sinds anderhalf jaar onderdeel van media- en entertainmentbedrijf ID&T, een podium bieden aan jong talent en hen ondersteunen bij de ontwikkeling in hun carrière. Het label is vanaf vandaag live en draagt de naam Vunzige Deuntjes Music.

Omdenken

Omdat de coronacrisis het afgelopen jaar weinig ruimte bood voor evenementen, besloot de organisatie dat het tijd werd om de werkzaamheden uit te breiden. De afgelopen maanden hebben zij hard gewerkt aan het uitbrengen van muziek in eigen beheer, en nu is daar de lancering van het eigen label. 

“Vanaf ons eerste kleinschalige feestje in de Bitterzoet in Amsterdam hebben we altijd de focus gehad op frisse namen voor op de line-up’s,” aldus Vijay Kumar, marketeer bij Vunzige Deuntjes Music. “We hebben ook altijd gekeken naar artiesten in onze ‘eigen achtertuin’. Jonge honden waar we oprecht in geloven, die bij ons hun eerste boeking kregen, en zo doorgroeiden. Dat is ook precies wat we nu met het label willen: die springplank bieden en artiesten begeleiden bij de eerste stappen in de industrie,” voegt Raynor Bruges, labelmanager, toe. 

Voorlopers

Met de jaren groeide Vunzige Deuntjes uit tot één van de vooroplopers binnen de Nederlandse Hiphop en R&B-scene, een muziekgenre wat ook steeds populairder is geworden. Met de groei kwamen ook steeds vaker de grote namen om de hoek kijken,” vervolgt Raynor. “Dat is natuurlijk iets om heel trots op te zijn. We worden nog altijd blij van toppers van formaat zoals Stefflon Don en Bizzey, maar we hebben altijd vastgehouden aan waar we vandaan kwamen, en met wie we dat geflikt hebben. De huidige pandemie heeft ons nog meer doen beseffen dat we niet mogen vergeten hoe het allemaal begonnen is. In dat opzicht doen we met dit project dus weer een stapje terug naar de roots.”

Eerste lichting

De eerste lichting muzikanten bestaat uit een mooie mix van nieuwkomers en talenten waarmee Vunzige Deuntjes reeds intensief samenwerkte. Vunzige Deuntjes Soundsystem, DJ WEF, Rockefellababe, Makkie, Crayflax, Max Wallin, Bamo en EDDIETHEHOST behoren tot de eerste getekende artiesten. Het eerste project van het label volgt meteen op vrijdag 18 juni, wanneer Makkie zijn track ‘Brugman’ uitbrengt. Daarnaast maken WEF, Rockefellababe, Vunzige Deuntjes Soundsystem en Max Wallin hun opwachting voor 24.000 man op Vunzige Deuntjes Festival in het Amsterdamse Bos, op 18 september.

Vunzige Deuntjes-1
Credits: Wendy Wei