Vunzige deuntjes schrijft open brief aan gemeente Amsterdam

Festivalnews
// 30 september 2019
vunzige deuntjes
Credits: YouTube

Doormiddel van een open videobrief verklaart festivalorganisator Vunzige Deuntjes vandaag haar liefde aan de stad Amsterdam en hoopt hiermee de gemeente en andere betrokkene aan tafel te krijgen voor een dialoog over het huidige festivalbeleid.

Heersend beeld festivals

De open brief, die niet onder doet voor veel aftermovies,  geeft de festivalorganisatie een knipoog naar de stereotypering van festivals die de stad bezetten. Veel drank, veel drugs en weinig inhoud. Precies de reden waarom hun aanvraag voor een vergunning in het Amsterdamse Bos werd afgewezen: een gebrek aan diversiteit.

In 2019 leken festivals op grote schaal in problemen te komen. Denk aan DGTL en Awakenings, die kampten met klachten over geluidsoverlast en het op het laatste moment gecancelde eilân.

Na hun eigen aanvaring met de gemeente besluit Vunzige Deuntjes op lokaal niveau het debat te openen, want, zo stelt de organisatie: “Festivals zijn belangrijk voor Amsterdam.” Mede-oprichter Thomas Gurney-Champion vertelt: “Niet alleen zijn festivals plekken waar mensen elkaar ontmoeten en culturen bij elkaar komen, maar juist festivals kunnen ook een springplank voor jong talent en creatieve ondernemers zijn.”

Open videobrief

In de video brengt Vunzige Deuntjes een ode aan de stad Amsterdam en uit meteen haar zorgen over de huidige situatie. Daarnaast kunnen belangstellenden op de website van Vunzige Deuntjes de open brief ondertekenen, waarin zij hun steun betuigen voor een gezonder Amsterdams festival-klimaat.

Categories
Festivalnews