Waarom de Balenciaga Triple S zo enorm populair is

Balenciaga Triple S-5

´Trends, je kunt er boeken over schrijven. Mooie boeken, maar ook lelijke boeken. Eén van deze trends die al jaren populair is in de modewereld: de ‘ugly dad sneaker’ trend. Weet je wel, die schoenen met de stevige en futuristische ogende zolen die je vader altijd droeg als hij naar een voetbalwedstrijd van je ging kijken op zaterdagochtend. Deze sneakers waren in de jaren 90′ enorm populair en door ontwerpers als Louis Vuitton, Prada en Dior maken deze een moddervette comeback. Maar de meest dominante ‘dad’ sneaker op dit moment is de Balenciaga Triple S sneaker, waar mensen bereid zijn goud geld voor te betalen. Wij gaan je proberen uit te leggen waarom.

Balenciaga Triple S sneaker

De Balenciaga Triple S sneakers debuteerden op de catwalk tijdens de herfst/winter 2017-collectie van Balenciaga. De schoen heeft een retro-geinspireerd ontwerp met zijn kenmerkende drievoudige gestapelde zool. De zool is waar het om draait bij deze trend en is bij de Balenciaga Triple S in feite een combinatie van hardloop, basketbal en track race zolen.

Nu heeft in de modewereld niet iedereen hetzelfde idee van wat mooi of lelijk is, maar draait het meestal om dingen die in strijd zijn met wat traditioneel als goede smaak wordt beschouwd. Zoals opzettelijk ‘lelijke’ verhoudingen en kleuren en een uitgesproken karakter. Dat is op dit moment wat veel consumenten willen en vinden dit in de Balenciaga Triple S.

Balenciaga Triple S-3
Credits: Tony Tran

Kleuren

De eerste Balenciaga Triple S zijn gemaakt van traditionele mesh en nubuckpanelen voor een off-white bovenkant met roze, gele, rode en zwarte schaduwaccenten. De veters zijn tweekleurig en de naam van het merk staat in vette letters op de zijkant. De schoenmaat is te vinden op de neus van de sneakers. You hate it, or you love it. Tegenwoordig zijn de schoenen in veel verschillende kleurcombinaties te krijgen. Zo is de zwarte Balenciaga Triple S een perfecte alledaagse schoen, net zoals de witte uitvoering. Nog niet zo lang geleden heeft het merk ook de ‘Triple S Clear Sole’ uitgebracht, met zoals de naam al zegt, een doorzichtige zool

Hoe te dragen

Omdat de sneakers er nogal grof en ‘chunky’ uitzien, weten mensen vaak niet hoe ze deze kunnen combineren met hun outfit. Maar geloof ons, het is makkelijker dan je denkt. De Triple S rock je onder een broek met rechte pijp en een oversized trui, maar kunnen ook prima worden gedragen met een skinny jeans. Mocht je heerlijk lange benen hebben, kun je ze ook dragen onder een rok.

TRIPLE S SNEAKER WHITE MET MESH DETAILS | €750,-

TRIPLE S SNEAKER BLACK MET LEREN DETAILS | €895,-

SPEED TRAINER SNEAKER MET LOGO | €595,-