Waarom hebben mannen een ochtenderectie?

odol-1

Als man zijnde is het makkelijk wennen om wakker te worden met een ferme erectie. Sterker nog, de meeste mannen nemen ochtendhout (of nocturnal penile tumescence) als vanzelfsprekend, waardoor het wakker worden zonder best wel een schok kan zijn. Het hebben van een ochtenderectie is volkomen normaal en gezond en komt voor bij mannen van alle leeftijden. Ook zijn ochtenderecties een indicatie dat alles daaronder naar behoren werkt. Maar waarom hebben mannen ze precies? Wij zochten het voor je uit.

Een odol wordt veroorzaakt door een aantal verschillende processen. Op dit moment zijn geen van de theorieën volledig ondersteund door de wetenschap, maar experts gaan er vanuit dat er drie key factors achter het wakker worden met een tentstok zitten.

Hormoonproductie

De eerste factor dat een rol speelt bij een ochtendglorie zijn de hormonale veranderingen die optreden in je lichaam terwijl je slaapt. Tijdens het slapen produceert je lichaam belangrijke hormonen, waaronder het mannelijk sekshormoon testosteron. Testosteron is verantwoordelijk voor alle mannelijke karakteristieken, zoals een diepe stem, lichaamsbeharing en libido. En omdat het testosterongehalte het hoogst is nét na het slapen, kan dit de oorzaak zijn van jouw ochtenderectie. Dit zou ook kunnen verklaren dat naarmate mannen ouder worden een ochtenderectie steeds minder voorkomt, aangezien het testosterongehalte afneemt wanneer men ouder wordt.

Mentale stimulatie

Er speelt ook een mentale factor bij het krijgen van erecties in de ochtend. De productie van cortisol, een stofje dat voorkomt dat we een erectie krijgen op sociaal ongewenste momenten, neemt tijdens het slapen af. Dat, in combinatie met een hoog testosterongehalte, kan ervoor zorgen dat jij de kan met verse jus van tafel zwiept tijdens het ontbijt. Oeps.

Fysieke stimulatie

Tot slot speelt fysieke stimulatie ook vaak een rol bij een odol. Tijdens je slaap kan een lichte aanraking van je partner, of zelfs licht contact met je lakens, kussen of onderbroek, ervoor zorgen dat de penis begint te steigeren.

Als je regelmatig wakker wordt met een erectie is dat een teken dat je algemene én seksuele gezondheid dik in orde is. Er is ook geen man overboord wanneer je eens wakker wordt zonder, aangezien meeste mannen ‘s nachts tussen de één en vijf erecties krijgen. Soms wordt je wel eens op het ‘verkeerde’ moment wakker en is je kroonjuweel net gaan liggen. Zolang dit sporadisch is, is het over het algemeen geen probleem. En als hij toch rechtop staat, kun je hem net zo goed gebruiken toch?

ochtenderectie-2

Source :
Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *