Waarom je beter naakt kunt slapen

Mik jouw pyjama maar bij het grofvuil! Naakt slapen is niet alleen véél comfortabeler, het heeft ook nog eens verschillende gezondheidsvoordelen.

Lichaamstemperatuur

Naast dat naakt slapen superchill is, houdt het ook je lichaamstemperatuur beter op peil. Het ontbreken van dat stukje stof zorgt ervoor dat je lichaamstemperatuur een fractie lager is en dat is volgens experts al genoeg om beter te slapen.

Ze ontdekten wanneer de huid van testpersonen 0.4 graden lager was, ze in een diepere slaap terecht kwamen en minder snel wakker werden. Wat natuurlijk top is, want een goede nachtrust staat gelijk aan een verminderde productie van het stresshormoon cortisol. Jeweetwel, dat stofje dat ervoor zorgt dat jij de volgende dag een zak chips in in je gezicht schuift na een drukke dag.

Ook verbetert het dumpen van je pyjama je stofwisseling. Slapen in een koudere omgeving activeert bruin vet – het soort vet dat ervoor zorgt dat je meer calorieën verbrandt.

En dan zijn we er nog niet helemaal. Een pyjama zorgt er namelijk ook voor dat bepaalde plekken vochtig en warm worden. Waarschijnlijk weet jij precies welke ik bedoel, maar als je het lekker laat ademen, hebben bacteriën minder kans om zich op deze plekken te nestelen.

Dusssss

Kruip vannacht dus lekker naakt tussen de lakens. Met een beetje geluk kun je ook nog eens tegen iemand aankruipen en wordt je de volgende ochtend slanker én verliefder wakker. Huid op huid contact zorgt er namelijk voor, zelfs als je slaap, dat je lichaam oxytocine vrijgeeft. Deze stof versterkt de emotionele band tussen stelletjes. Ik zie eigenlijk alleen maar wins, wat jij?

naakt slapen-1
Credits: HOP DESIGN