Waarom je het hele jaar door champagne moet drinken

Champagne-1

31 december 23:59 uur: je rent snel naar de koelkast om de champagneflessen eruit te halen. Stefan heeft zijn havo-diploma binnen: champagne poppen. Tante Ans en ome Hans zijn 25 jaar getrouwd: champagne shower! Als er iets te vieren valt dan grijpen we snel naar de champagne. Maar waarom wordt de champagnefles alleen opengetrokken bij speciale gelegenheden? Champagne heeft namelijk veel goede eigenschappen, dus het is tijd om het hele jaar door champagne open te poppen. Ook vandaag, op een doordeweekse dinsdag.

Dit is waarom we het hele jaar door champagne zouden moeten drinken

Champagne is goed voor je gezondheid

De hoofdingrediënten van champagne zijn witte en rode druiven. Beide druiven beschikken over antioxidanten die schade aan je bloedvaten voorkomen. Daarnaast zorgt de drank voor een laag cholesterolgehalte en de kans op bloedstolsels wordt kleiner. Kortom het risico op hartaandoeningen en beroertes neemt af. Poppen die shit!

Uit onderzoek blijkt ook dat alle wijnen en bubbels ervoor kunnen zorgen dat de kans op obesitas met 13 procent afneemt. Dit is een wetenschappelijk onderzoek dus je hoeft het niet met een bubbeltje zout te nemen, maar je kan zelf ook wel invullen dat je geen vijftien glazen achterover moet tikken.

De champagnestreek

Een fles champagne mag alleen zo genoemd worden als ‘ie daadwerkelijk uit de champagnestreek in Frankrijk komt. Reims ligt in de champagnestreek en is binnen vier uur te bereiken met de auto. Je kan er een hele ervaring van maken en deze prachtige champagnestreek bezoeken.

Neem een kijkje bij de wijngaarden en dompel jezelf onder bij een champagneproeverij. Champagne bestaat al ruim 300 jaar en werd normaliter altijd gedronken door de elite bij een chic feest of andere evenementen. Tegenwoordig kan iedereen een glas champagne halen, dus waarom zou je er niet extra vaak van genieten? Wees niet bang om jezelf te verwennen en leef net zoals de elite dat deden.

Goed voor de lijn

ls je een glas champagne gaat vergelijken met een glas rode of witte wijn zijn er duidelijke verschillen. In een glas champagne zitten gemiddeld maar 80 calorieën. Ter vergelijking: 130 calorieën in een glas witte wijn is doodnormaal. Zo kan je net iets meer genieten van een glas Moët, want we letten stiekem toch wel op kilootjes. Daarnaast geven de bubbels in champagne je het gevoel dat je sneller vol zit. Ideaal.

Stimuleert de eetlust

Een glas champagne wordt vaak genuttigd bij een goed diner. Een glas champagne als aperitief stimuleert namelijk het de eetlust. Daarnaast kan een glas champagne perfect gepaard gaan bij het dessert of een andere lekkernij. Verder is het natuurlijk nooit verkeerd om je als een echte King of Queen te voelen op het terras of bij een restaurant met een heerlijke fles koude bubbels.

Het kan je libido verhogen

Het is algemeen bekend dat met een drankje op alle remmen los gaan. De meeste alcoholische dranken geven je een korte boost en laten je achter met weinig energie. Door het gebrek aan doorbloeding is de opwinding van korte duur. Het prachtige aan champagne is dat het je de effecten sneller laat voelen, zonder je te kort te doen aan energie. Get laid tonight.

Positieve invloed op je geheugen en gevoel

Deze bubbelende lekkernij bevat bepaalde stofjes die gunstig zijn voor het kortetermijngeheugen. Als je dus een gesprek aan het voeren bent met de man/vrouw van je dromen, dan kun je het beste een glaasje bubbels drinken. Het opgewekte gevoel komt door de stofjes zink, kalium en magnesium. Neem dit opgewekte gevoel voor lief en laat je van je beste kant zien.

Cheers. All year long.

Champagne-2
Credits: Dmitry Zvolskiy
Source :