Waarom limoncello voor de meeste verschrikkelijke katers zorgt

Limoncello

Katers. Ze komen er in verschillende vormen en maten en je zult zelf vast wel eens hebben ondervonden dat je van het ene drankje een ergere kater krijgt dan van een andere. Anyway, op een of andere manier gaan katers en limoncello hand in hand. Sterker nog, de Italiaanse lekkernij zorgt eigenlijk al-tijd voor de Rolls Royce onder de katers.

Twee glazen van dit lekker uitziende, frisse, kanariegeel goedje, dat lekker naar citroen ruikt, zorgt er wel voor dat je de volgende dag amper naar de douche kunt kruipen

Waarom? Dat wilde wij ook graag weten!

Limoncello zorgt voor Rolls Royce onder de katers

¿que pasa? Nou, naast dat limoncello vaak wel 30 procent alcohol bevat, heb je door de zoetzure smaak niet door dat je jezelf eigenlijk ladderzat aan het drinken bent. En kleine glaasjes hè, dus dat zal wel meevallen. Nou, niet dus. 

Wanneer je glaasje op is (veel te snel) ben je al snel geneigd om er aan de bediening nog eentje te vragen, wat je dan ook eigenlijk altijd doet. Resultaat: de volgende dag wakker worden met de meest verschrikkelijke kater die je ooit hebt gehad. 1-0 voor limoncello, of misschien al 6-0 als je écht hardleers bent. We get it, het is gewoon te lekker om te laten staan.

Limoncello-2