Waarom we soms wat minder zin in seks hebben

zin in seks

Het leven zit vol ups en downs en dat geldt zeker ook voor je seksleven. Soms heb je, in een relatie of niet, van die momenten dat je alles en iedereen wilt bespringen. Andere momenten wil je het woord ‘seks’ niet eens horen.

Seks maakt ons energieker, blijer en spontaner dus het is zonde om daar geen gebruik van te maken als de kans zich voordoet. Stress, anticonceptiemiddelen en relatieproblemen spelen hier vaak een rol in, maar het kan ook andere redenen hebben.

Waarom minder zin in seks?

Het leven draait niet alleen om seks, maar het is wel belangrijk om de oorzaak wanneer je minder vaak zin hebt in seks. Het kan lichamelijk zijn, maar veel vaker heeft het te maken met bijvoorbeeld conflicten, schaamte, stress, angst of onzekerheid.

In een relatie

Geen zin in seks met je partner? Dan is het tijd om je relatie goed onder de loep te nemen. Ben je tevreden over hoe jullie met elkaar omgaan? Hoe kijk je tegen je partner aan? Het kan namelijk zijn dat je door irritaties of een ruzie jezelf minder prettig voelt bij je partner en daarom de zin in seks ook verminderd.

In het begin van een relatie zijn jullie net konijnen en laat je geen moment voorbij gaan zonder elkaar lekker uit elkaar te trekken. Als een relatie langer duurt is het logisch dat de spanning van elkaar ontdekken en veroveren minder wordt of verdwijnt. Dit patroon kan ervoor zorgen dat het vrijen met je partner voelt als een ‘moetje’, waardoor één of beide partners minder zin krijgen in seks.

Stress

Om zin in seks te hebben of te maken, moeten er geen dingen in de weg staan en moet je hoofd leeg zijn. Als je deadlines hebt voor school, stress op werk of een drukke agenda kan dit de zin in seks in de weg staan. Bedenk dan dat seks een goede manier is om stress te verminderen en je hoofd leeg te maken.

Seks is niet fijn

Seks hoort chill en belonend te zijn. Is dit niet het geval? Dan is het natuurlijk logisch dat je niet open staat voor een potje bedworstelen. Wanneer jij seks met iets negatiefs associeert, ga je liever op een zondagavond punniken dan vrijen met je lief.

Oplossingen

Wij zouden Mellowed niet zijn om ook met een aantal oplossingen zouden komen. Het is namelijk nooit te laat om het roer om te gooien. Zijn er irritaties tussen jou en je partner? Zorg er dan voor dat jullie deze problemen uitpraten. Zelfs als de oorzaak helemaal niet bij je partner ligt is het belangrijk om dingen te bespreken, zodat hij of zij ook weet wat er speelt.

Ervaar je stress en heb je daarom minder zin in seks? You’re not alone. 70% van alle werknemers vindt dat hun werk negatieve invloeden heeft op hun privéleven. Probeer daarom werk- of schoolstress niet mee naar huis te nemen. Dit lijkt moeilijk, maar zorg dat je na je verplichtingen ook dingen doet om te ontspannen. Loop een rondje door het park, pak een dagje spa of ga lekker naar een feestje.

Het kan ook zijn dat het probleem meer bij jezelf ligt doordat je onzeker bent. Ben je onzeker over je uiterlijk? Niet doen! Vier je lichaam door wat sexy kiekjes van jezelf vast te leggen. Soms moet je gewoon even vanuit een anders perspectief zien hoe sexy je bent.

En als laatst, en misschien wel het belangrijkst: gevoelens en gedachtes veranderen constant. Misschien ben je volgend jaar een heel anders mens en is de zin in seks helemaal terug. 2020 belooft namelijk een heet jaar te worden op het gebied van seks.

zin in seks-1
Credits: Toa Heftiba