Dit is waarom wij Nederlanders relatief lui zijn

See
// 13 maart 2021
lui

Wij Nederlanders zijn opzich best goed in klagen. Het weer is al-tijd kut. Of te koud, of te warm, of te nat, of te droog. Alles is vaak te duur en we werken ontzettend veel. Denken we althans. Want wij Nederlanders zijn echt niet zo’n harde werkers als dat we denken. We zijn zelfs lui als je het vergelijkt met andere landen. In Europa doen we het over het algemeen rustig aan in vergelijking met de rest van de wereld, maar wij Nederlanders zijn er wel héél goed in. Wij vertellen je waarom wij Nederlanders eigenlijk best wel lazy zijn.

Het aantal werkuren

Ondanks dat we altijd ‘toe zijn aan weekend’ en ‘echt even op vakantie moeten’, hebben we het toch niet zo zwaar. Het gemiddeld aantal werkuren onder Nederlanders is maar 29 uur. Vrouwen werken gemiddeld 25 uur en mannen 34 uur. Daar zit wel een verschil in, maar dan moet je ook rekening houden met het feit dat vrouwen meestal het meest voor die kleine koters zorgen. Ook werken vrouwen vaker parttime. Als je er even over nadenkt is het gemiddelde echt wel heel weinig. We halen er met z’n allen niet eens de 4 dagen in de week mee. Om het nog even wat duidelijker te maken zullen we er even een vergelijking bij doen. De inwoners van Groot-Brittannië werken gemiddeld zo’n 37 uur per week. Dat is bijna 10 uur meer dan wij doen. Lui? Op zich wel dus.

De mensen in deze landen zijn absoluut niet lui

Oké, dat we met onze Nederlandse mentaliteit redelijk lui zijn weten we nu, maar waar werken de mensen dan wel zware, lange werkweken? Dan moet je kijken naar IJsland en Zuid-Afrika. IJsland heeft het grootste aantal werkende mensen, namelijk 86 procent. In Nederland is dat 76 procent. Dat doen we dus best wel netjes. Toch heeft IJsland echt wel een langere werkweek dan wij hebben, namelijk een gemiddelde werkweek van 39 uur. Ook in Zuid-Afrika doen ze het goed. Daar hebben maar 43 procent van de mensen een baan, maar werken ze ook gemiddeld 43 uur per week. Nog een stapje verder? Dan moeten we richting Turkije en Colombia. Daar ben je maar liefst 48 uur aan het werk. Dan hebben wij het zo slecht nog niet. Misschien dat je nu wat meer nadenkt voordat je tegen je partner zeurt over hoe zwaar je het wel niet hebt met je parttime baan. Niet dat daar iets mis mee is.

Source :

FHM