Dit is waarom onze generatie geen relatie wil

Relatie

Tegenwoordig willen we allemaal net zo verliefd zijn als Bas Smit en Nicolette van Dam. Je wilt iemand die altijd voor je klaar staat en met wie je dagelijks kan praten. Iedereen wil een relatie om zijn leven mee te delen. Begrijpelijk, als je net een nieuwe baan hebt of je diploma hebt gehaald, dan wil je dat niet alleen vieren. Vroegâhhh was alles anders, voor je 20ste was je vaak al gesettled en waren kinderen al in the making. Tegenwoordig zie je niet snel meer iemand die zo vroeg samen gaat wonen en kinderen neemt. Alhoewel de dames van 16 and pregnant wel vaak al gaan samenwonen.

Dit is waarom onze generatie geen relatie wil

In vergelijking met vroeger, is er nu aanbod in overvloed. Je kan zelfs relaties krijgen met iemand uit New York, Cape Town, Shanghai of zelfs uit België, allemaal dankzij het internet. Het is zo makkelijk om iemand te leren kennen, zelfs als je kilometers van elkaar verwijderd bent. Voordat het internet bestond moest je het vaak doen met de mensen in je dorp. Niet verkeerd hoor, maar wel minder aanbod. Je wil natuurlijk je soulmate vinden en daar neemt iedereen ruim de tijd voor. We don’t blame you.

Relatie 3
Foto: Robin Worrall

Wat willen we nou echt?

In deze tijden zitten we vaker op onze telefoon dan dat we in real life met iets bezig zijn. Zeg je dat dit niet waar is? Kijk maar even naar je schermtijd en denk er eens over na. Je bent meestal 10 tot 12 uur wakker op een dag en sommige mensen delen dit in met een schermtijd van 6 uur. Niet ideaal als je het ons vraagt, ondanks dat wij er soms ook wel een handje van hebben. Je bent gewoon meer bezig met je Tinder profiel dan je eigen persoonlijkheid. Men wil graag een relatie, maar dan alleen zonder de vastigheid, loyaliteit en ruzies.

Verwachtingen van een relatie

Het liefst loop je hand in hand met de vrouw of man van je dromen. Dat is begrijpelijk, maar toch lijkt het er steeds vaker op dat we helemaal geen relatie willen. Je wilt liever vrijblijvende seks tijdens een avondje Netflix & chillEr is een behoefte aan seks en liefde, maar dan wel zonder de ruzies, verplichtingen en afspraken. Men denkt dat alle relaties net zo perfect zijn als in films. Dat is helaas niet de realiteit. Net zoals  je er aan werkt om een goede relatie met je familie, vrienden of collega’s bij te houden, is dit ook het geval met de liefde. Het gaat gewoonweg niet zonder slag of stoot. Een ruzie is normaal en die dingen los je samen op.

Relatie 4
Foto: We-Vibe WOW Tech

Bang voor afwijzing

We spreken nu wel meer met verschillende mensen en flirten er op los met Tinder, Happn en ook in het echt. Maar toch houden veel mensen zich in en gokken ze vaak op meerdere paarden. Niet erg, maar zo kan je moeilijk vol investeren in een persoon. Op maandag een date met Joopie, woensdag een date met Jantje en donderdag is Trudy aan de beurt. Dan gaat het wel snel inderdaad. Het blijkt dat dit ook deels komt doordat men bang is voor afwijzing. Dus door snel door te gaan met anderen hoop je zo het probleem te tackelen. Probeer eens een keer vol voor iemand te gaan en diegene echt te leren kennen in plaats van alleen oppervlakkig.

We gaan ervan uit dat het wel goedkomt

De liefde is bij ons met de paplepel ingegoten. Zo zien we al van kinds af aan dat in films, series en shows er altijd een prins of prinses op je staat te wachten. Wij gaan er vanuit dat dit ook echt gebeurt. Je denkt dat je een lekke band krijgt en dat je soulmate toevallig uit de hemel wordt gegooid met een hele nieuwe fiets en they live happily ever after. Zou natuurlijk kunnen, maar de kans is net zo klein als Madurodam, ieniemienie.  Het is inderdaad goed om niet als hyena opzoek te gaan naar liefde, maar een beetje je best doen kan ook geen kwaad.

Relatie 2
Foto: Szabo Viktor
Source :