Waarom met sokken aan slapen goed voor je is

See
// 19 februari 2021
Sokken-1
Credits: Unsplash | Xuke

De één krijgt er al de kriebels van als hij of zij eraan denkt, de ander doet niets liever: met sokken aan slapen. En hoewel het misschien niet het meest charmantste is, het schijnt dus best wat voordelen met zich mee te brengen. Wij leggen het je graag even uit!

Sokken aan in bed

Slapen met sokken aan kan heerlijk zijn. Heerlijk warme voetjes en vooral mensen met wintertenen duiken graag hun nest met met een lekker paar wollen sokken. Toch denken ook veel mensen het tegenovergestelde, want wie wil er nou in bed liggen met van die vieze zwetende voeten? Er is altijd al een strijd geweest wat nou beter is en vandaag geven we een aantal argumenten waarom je dus wél met sokken aan zou moeten slapen.

Mét slaap je beter

We vallen meteen met de deur in huis. Mensen die met sokken aan naar bed gaan vallen sneller in slaap. Koude voeten kunnen er namelijk voor zorgen dat je moeite hebt om in slaap te kunnen vallen. Uit onderzoek blijkt namelijk dat wanneer je met sokken gaat slapen, je hersenen een signaal krijgen dat het bedtijd is. Dit komt doordat de bloedvezels in je voeten worden geopend, waardoor je lichaam sneller opwarmt en het in slaap vallen versnelt.

Zachte stof werkt nóg beter

Als je warm hebt wordt je dus lekker slaperig. Toch kan het een groot verschil maken wat voor sokken je precies aan hebt. En in de regel is het hoe zachter de stof, bijvoorbeeld kasjmier of merinowol, hoe beter het werkt om in slaap te vallen. Ook moeten de sokjes natuurlijk niet te strak zitten, want dit is weer slecht voor de bloedsomloop.

Geen fan van stof op je huid tijdens het slapen? Lees dan dit artikel over de voordelen van naakt slapen.

Sokken-2

Credits: Livi Po