Waarom het nemen van een tatoeage juist wel een goed idee is

Tattoeages

Een tatoeage is niet niks. Je draagt de beslissing je leven lang mee. Letterlijk. Het wereldwijde web staat vol met plaatjes van tatoeages die mijn nichtje van vier nog beter had kunnen zetten, maar ook kunstwerken waarvan je denkt: hoe dan? Bij Mellowed zijn we fan van huidversiersels, maar voor alle mensen die twijfelen volgen hieronder een paar punten waarom je juist wel die ene roos net boven je kont moet laten zetten.

Redenen om wel een tatoeage te nemen

Jijzelf wilt wel zo’n mooie kleurplaat, maar je ouders zijn er fel op tegen, je vrienden vinden het niet bij je staan en je vriend(in) dreigt met uitmaken wanneer je ook maar één voet in de tattooshop zet. Toch willen we hier even beschrijven dat een tatoeage nemen juist een goed idee is.

Het geeft een kick

Het begint met het kiezen van een ontwerp. Meestal heb je wel een idee wat je ongeveer wilt, maar eigenlijk ook totaal niet. Je laat het ontwerp aan de tattoo artist over en prikt vervolgens een datum. Voor grote tatoeages kun je al snel op een wachttijd van ruim een half jaar rekenen. Feit is gewoon dat tatoeëerders het door de toegenomen populariteit van lichaamstekeningen het retedruk hebben. De goede in ieder geval.

Dan is het moment ein-de-lijk daar. Je ligt met zwetende billen op de stoel, de schets wordt als een plakplaatje op je lichaam gepleurd en dan komt die naald. Allereerst voel je pijn, maar dan komt die heerlijk adrenaline die door je lichaam stroomt. Onbetaalbaar.

Badd-ass grandparents

Jij hebt jouw eerste kleinkind op schoot. Hij/zij ziet meteen de kleurrijke geboortebloem op je hand staan. Wat vind hij/zij dit een gave tekening! Niemand kan als kleinkind toch zeggen dat ze de meest coole opa of oma heeft omdat deze onder de tatoeages zit? Nou, bij jou dus wel. Het legt heel je leven vast in kunst, wat je dus ook weer mooi kan uitleggen aan je kleinkinderen. Geef daarom ook door aan jouw (klein)kinderen dat ze die fucking tatoeage gewoon moeten nemen! Wanneer ze de juiste leeftijd hebben natuurlijk

Tattoeage

 

Het is geen taboe meer

Luister eens even kinders, ongeveer één op de vijf lieve Nederlanders heeft een tatoeage op zijn of haar lichaam staan. Ook zijn het aantal tattooshops in zeven jaar tijd meer dan verdubbeld. Daarnaast wordt er elk jaar de Tattoo Convention georganiseerd waar iedereen met plakplaatjes (of zonder, mag natuurlijk ook) samen komen om de tofste tatoeages te bekijken, te zetten of te delen. Hier komen zowel nationale als internationale artiesten op af om hun art skills te laten zien. Dit evenement begon eerst in een nabijgelegen kroeg, maar heeft zich inmiddels uitgebreid naar grote steden als Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven en Maastricht. Dit laat ook maar weer zien hoe populair tatoeages zijn geworden.

Jouw lichaam, jouw tempel

Jij mag het decoreren zoals jij dat wilt! Het ziet er toch gaaf uit als je een sleeve over je arm hebt lopen dat staat voor je vader en moeder, of je favoriete gymleraar van de middelbare school? Laat je niet door anderen vertellen wat je wel en niet moet doen.  Het is jouw lichaam, jij zit er je hele leven mee opgescheept. Het laat ook heel goed zien wie je bent, het hoort bij je. Prachtig toch?

Er verandert helemaal niets aan je persoonlijkheid

Zo’n tatoeage maakt je echt niet dommer, slimmer, rijker of armer, minder meelevend of vriendelijk. Kom op zeg, met zo’n art-collectie als jij hebt of zou kunnen hebben, ben je nog steeds gewoon jezelf, alleen zie je er veel cooler en unieker uit.

Deze punten laten je even zien waarom je dus wél een tattoo moet nemen. Maar denk er wel effe gewoon goed over na. Want ja, het blijft gewoon voor áltijd op je lichaam staan. Altijd. Maar wel mooi…

Tattoeages

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *