Waarom we van orale seks houden

En lekker potje heien begint vaak met orale seks. Maar waarom doen we dit eigenlijk zo graag? Hoort het gewoon bij het voorspel, of zit er meer achter? Uit een recent onderzoek blijkt namelijk dat er met een wetenschappelijk blik gekeken moet worden naar ‘third base’. De reden dat we dol zijn op penetratie is easy. Evolutionair gezien is het namelijk noodzakelijk om ons voort te planten. Bij orale seks moet er iets anders aan de hand zijn, want voortplanten via de slokdarm schijnt niet zo soepel te verlopen.

Onderzoek

Volgens de Journal of Reproductive Immunilogy ligt de reden bij het doorslikken van het mannelijk sperma. Wanneer vrouwen een kwakje doorslikken, raakt het lichaam gewend aan het mannelijk DNA. Het lichaam zal het sperma minder snel afstoten als iets van buiten het lichaam en dit helpt natuurlijk weer bij het zwanger worden.

Bij mannen zit het anders en ligt de reden, niet verrassend, een stuk oppervlakkiger. Mannen zijn over het algemeen niet vies van een zoute snor halen, maar onderzoek wijst ook uit hoe meer orale seks een vrouw krijgt, des te kleiner de kans is op vreemdgaan.

Weet je gelijk wat je vanavond te doen staat.

Source :
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *