Wat kost een bedrijfsautoverzekering eigenlijk?

Bedrijfsautoverzekering-1

Niet een onderwerp waar we het vaak over hebben, maar zeker iets wat belangrijk is om te weten. Heb je een bedrijfsauto? Dan mag je hier pas de weg mee op nadat je hem verzekerd hebt. Omdat je de auto zakelijk gebruikt, sluit je hier een bedrijfsautoverzekering voor af. Het afsluiten van zo’n verzekering brengt uiteraard kosten met zich mee, want tegenwoordig is vrijwel niks gratis. Je betaalt namelijk maandelijks premie voor een autoverzekering. Maar wat kost een bedrijfsautoverzekering eigenlijk? Mellowed geeft hier antwoord op!

Premie hangt af van de dekking

Voordat je een bedrijfsautoverzekering afsluit moet je weten dat de ene zakelijke autoverzekering duurder is dan de andere. Dit komt vooral doordat je uit verschillende dekkingen kunt kiezen. Hoe uitgebreider je jouw bedrijfsauto verzekert, des te hoger de premie die je betaalt. Wil je jouw bedrijfsauto zo goedkoop mogelijk verzekeren? Sluit dan een WA-verzekering af. Je bent dan alleen verzekerd voor schade die je met jouw bedrijfsauto bij andere veroorzaakt. De dekking van WA + Beperkt Casco en WA + Volledig Casco is uitgebreider, maar daardoor betaal je er ook meer voor.

Aanvullende dekkingen maken een autoverzekering duurder

Naast de drie standaarddekkingen die we hierboven noemden, kun je een bedrijfsauto ook nog aanvullend verzekeren. Ondernemers kunnen bijvoorbeeld een schadeverzekering inzittenden afsluiten. Hiermee verzeker je de schade die de bestuurder en eventueel andere inzittenden lijden door een ongeval. Daarnaast kun jij je ook aanvullend verzekeren voor motorrijtuigenrechtsbijstand en pechhulp. Je kunt bovendien nog een eigen vervoerverzekering afsluiten. Doordat je beter verzekerd bent als je aanvullende verzekeringen afsluit, wordt een bedrijfsautoverzekering duurder.

Bereken je premie online

Alhoewel de kosten van een bedrijfsautoverzekering afhankelijk zijn van de keuzes die je maakt, kun je toch een nauwkeurige prijsindicatie krijgen. De meeste verzekeraars hebben namelijk een handige tool waarmee je kunt berekenen wat een bedrijfsautoverzekering je per maand kost. Kijk maar eens op 123bestelautoverzekering.nl. Hier vul jij je kenteken in, kies je de verzekering die bij jouw auto past en selecteer je eventueel aanvullende dekkingen. Je ziet dan direct hoeveel je per maand kwijt bent aan een bedrijfsautoverzekering. Je hoeft zelf dus niet te berekenen wat een bedrijfsautoverzekering je kost.

Vergelijk bedrijfsautoverzekeringen

De kosten van een bedrijfsautoverzekering zijn niet alleen afhankelijk van de keuzes die je zelf maakt. Een verzekeraar heeft namelijk ook invloed op de prijs. Het gevolg hiervan is dat je bij de ene verzekeraar een lagere premie betaalt dan bij de andere. Daarom is het niet verstandig om over één nacht ijs te gaan bij het afsluiten van een zakelijke autoverzekering. Maak liever een vergelijking, zodat je weet wat de beste en goedkoopste bedrijfsautoverzekering is.

Wie bedrijfsautoverzekeringen met elkaar wil vergelijken, kan hier het beste een vergelijkingssite voor gebruiken. Vergelijken kost je dan namelijk relatief weinig tijd en moeite. De site maakt namelijk een vergelijking op basis van jouw wensen. Je krijgt vrijwel direct een overzicht te zien, waardoor je snel weet wat de beste zakelijke autoverzekering is. Give it a go!

Bedrijfsautoverzekering-2
Credits: CHUTTERSNAP