Wat veroorzaakt die typische geur na seks?

Geur na seks-3

In films en series hoor je het weleens voorbij komen: “Het ruikt hier naar seks.” En dat zul je zelf vast ook wel eens hebben ondervonden wanneer je seks hebt gehad. Een typische geur waarvan je niet precies weet waar dit vandaan komt. Tot nu dus.

Want aangezien seks zelf natuurlijk geen geur kan hebben, moet het toch ergens vandaan komen.

Geur na seks

Waar je misschien eerst dacht dat de geur na seks wordt veroorzaakt door een vermenging van jullie zweet en feromonen, is dit niet het geval. Die typische seksgeur wordt namelijk veroorzaakt door sperma in combinatie met vaginale afscheiding.

Sperma heeft namelijk een hoge pH-waarde en vaginale afscheiding juist een lage pH-waarde. Als dit tijdens het wippen met elkaar in aanraking komt, zorgt dit voor een chemische reactie en zorgt voor een nieuw geur.

Maar ook als je een condoom gebruikt heb je die typische geur na de daad. Deze is net iets anders, aangezien de chemische reactie nu niet met zaad en vaginale afscheiding plaatsvindt. Maar met zweet en vaginale afscheiding.

Toch hoort deze geur nooit te stinken of naar vis te ruiken. Want dan is het toch echt tijd om een afspraak te maken bij de huisarts of de dame in kwestie een schimmelinfectie in der vajajay heeft rondspoken.

Credits: Dainis Graveris