Zoveel water mag je maximaal drinken op een festival

water festival

Je bent kneiter bezopen, maar je bent nog lang niet van plan om te stoppen. Je vrienden denken daar toch nét iets anders over. Jij bent ondertussen al naar de bar gelopen voor een nieuwe lading bier en komt trots aangelopen bij je vriendengroep. “Is dat wel zo verstandig?”, vraagt een vriend. Hij biedt je een watertje aan, want dat zou volgens hem verstandiger zijn. “WATER, WIL JE MIJ TE VERGIFTIGEN OFZO?” Je at het biertje voor zijn neus. Groot gelijk, pik.

Teveel water is namelijk niet goed voor je. Teveel bier trouwens ook niet, maar dat is een ander verhaal. Wij helpen jou een handje, zodat je voortaan weet hoeveel water je maximaal mag drinken op een festival.

Water op festival

Als je ooit een pilletje naar binnen hebt gewerkt, heb je vast wel eens te horen gekregen dat je niet om de vijf minuten een flesje water naar binnen moet slokken. Hoeveel ‘dorst’ je ook denkt te hebben. Het zit namelijk als volgt: normale nieren zorgen ervoor dat er per dag 8 tot 10 liter water het lichaam kan verlaten. Als je veel meer water drinkt kan het lichaam dit niet meer aan. De verhouding tussen natrium in het bloed en het water is totaal uit evenwicht en je lichaam raakt in de war. Het water wordt naar je hersenen geleid en deze zwellen op. We zullen niet ingaan op de details, maar het gevolg is dat je kans hebt om acuut te overlijden.

Niet echt de bedoeling als je staat te feesten op een festival. Daarnaast zorgt XTC ervoor dat je nieren nog minder water uit kunnen scheiden. Veel voetenwerk is een oplossing, omdat je dan het water eruit zweet. Ook wel de ‘natte otter’ genoemd. Als je niet veel in beweging bent, maar wel veel water naar binnen zit te werken stijgt de kans groter op watervergiftiging.

De vuistregel is dat je op een festival maximaal één glas water per uur drinkt. Je lichaam denkt hier waarschijnlijk anders over, maar die signalen dat je ‘dorst’ hebt zijn niet betrouwbaar. Om het dorstgevoel minder te laten worden kan je beter een ijsklontje of een waterijsje naar binnen werken. Dus nee, je vriend wil je niet vergiftigen. Hij probeert je alleen wat minder dronken te maken met behulp van één watertje per uur. Wat een legend!

Source :
Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *