We Are Electric festival review

Ken je dat euforische gevoel? Het moment dat je de poortjes van het festival door bent gelopen? Dat de muziek je trommelvliezen beginnen te aaien en je niet kunt wachten om je eerste biertje te bestellen? Dit gevoel werd afgelopen weekend alleen maar heftiger toen we steeds dichter bij de feestende menigte kwamen: We Are Electric was begonnen!

Flanerend met onze kekke outfitjes, een goede laag plamuur op het gezicht en met een vlotte zonnebril op, kwamen we aan op de nieuwe locatie van We Are Electric. Met 28 graden mochten we dan ook allerminst klagen en waren we gekleed voor een flinke portie vitamine D. Voorgaande jaren vond We Are Electric plaats op het het E3 strand in Eersel, waar bezoekers dankbaar gebruik maakte van de koelte van het bijgelegen meer. Dit jaar geen meer, maar de historische bossen van het Landgoed Velder in Liempde deed zeker niet onder aan haar voorganger. De bomen boden veel schaduw en hier maakte zowel wij, als de andere festivalgangers, maximaal gebruik van. Het terrein was zelfs nog groter dan voorgaande jaren, waardoor het genoeg ruimte bood om zowel te chillen als kneiter hard uit je plaat te gaan.

Topsfeertje

Door de verscheidenheid aan elektronische muziekstijlen was er voor ieder wat wils. Hier kwam dan ook een gemeleerd publiek op af, waarbij je het ene moment bloemen bij een veertigjarige hippie in z’n haren knoopt, en het volgende moment een diepgaand gesprek hebt met een achttienjarige chick waarvan het gezicht helemaal onder de glitters zit. True story, en het was heerlijk! Iedereen is er voor elkaar en iedereen wilt met je kletsen, het is een soort commune waarbij niemand zich buitengesloten hoeft te voelen. Het djensen hebben we dan ook met z’n allen gedaan, onder het genot van de meest lekkere platen van een wel héle fijne line-up. Headliners dit jaar waren The Prodigy, Justice en Martin Garrix, maar wij zullen de heerlijke beukplaten van Paul Kalkbrenner en ROD ook absoluut niet vergeten.

Ondanks dat de stofwolken je om de oren vlogen, en ik na twee dagen nog steeds zwart zand uit m’n neus haal, was het een festival om door een ringetje te halen. Prachtig weer, fantastische locatie en een blik mooie mensen maakt het een festival waar wij volgende jaar 100 procent gaan terugkeren.

Foto credits: Tomdoms 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *