Wederom recordaantal bezoekers op Balaton Sound 2019

Balaton Sound 2019

Afgelopen week verwelkomde het populaire strandfestival Balaton Sound wederom een recordaantal bezoekers aan het Hongaarse Balatonmeer. Na vorig jaar 165.000 (ook een record destijds) kwamen er dit jaar in 5 dagen maar liefst 172.000 festivalgangers uit binnen- en buitenland op af. Mellowed was er ook bij, maar daarover binnenkort meer.

Balaton Sound 2019

Dit jaar kon je op Balaton Sound als festivalganger extra in de watten worden gelegd met vier gloednieuwe VIP Venus. Zo was er één VIP venue op het water à la de Franse Rivièra, was er één ruimte volledig omgebouwd tot tropische jungle en kon je de Main Stage bewonderen vanuit een vintage circus met iedere avond acrobatische acts.

Natuurlijk kon je zonder VIP-upgrade ook het ultieme vakantiegevoel beleven, onder meer vanuit het nieuwe podium The Club. Hier kon je al uitkijkend over het Balatonmeer van zonsondergang tot zonsopkomst dansen op de beste underground elektronische muziek van onder andere Marco Carola, Matador en Hernan Cattaneo.

Naast de grootste namen uit de EDM-scene, waaronder Armin van Buuren, The Chainsmokers, Marshmello en Timmy Trumpet, waren er dit jaar meer urban artiesten dan ooit, zoals Future, Denzel Curry en Desiigner. Bij de kleurrijke Elrow stage vol decoraties en straattheater stonden techno en house DJ’s als Paul Kalkbrenner en Claptone op het programma.

Volgend jaar zal Balaton Sound plaatsvinden van 8 tot 12 juli 2020.

Balaton Sound 2019-1
Photo: László Mudra
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *