Welcome to the Future blijft in 2019 toch ééndaags festival

Welcome to the future

Afgelopen zomer kondigde ID&T, organisator van Welcome to the Future, het ééndaagse festival in natuurgebied het Twiske in 2019 uit te willen breiden tot een weekender, inclusief festivalcamping. Nadat stichting Hart voor het Twiske vorige week een protestactie begon tegen de uitbreiding heeft de organisatie besloten om het plan te parkeren.

Meer tijd

Er is besloten om pas in 2020 over te gaan naar het nieuwe concept, zodat ze meer tijd kunnen nemen om de overgang soepel en zorgvuldig te kunnen aanpakken. Bas Meijer van ID&T: “Het is in ieders belang dat deze procedure zorgvuldig verloopt. Er zijn zorgen van belanghebbenden uit de omgeving over de voorgenomen uitbreiding naar een meerdaags evenement met camping.”

Begrip

Organisator ID&T krijgt begrip voor het besluit om de uitbreiding van het festival in het Twiske met een jaar uit te stellen. Betrokkenen zijn blij met het evenement en prijzen de zorgvuldigheid waarmee ID&T met de omgeving en de natuur omgaat. Alleen de stichting Hart voor het Twiske maakt zich zorgen over de impact op de fauna van het natuurgebied.

Minder nieuws natuurlijk voor iedereen die zich al verheugd had op een heel weekend Welcome to the Future. Zij moeten het volgend jaar op 20 juli nog met één dag doen.

Welcome to the future

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *