Zo vaak zou je volgens de wetenschap je bed moeten verschonen

bed verschonen-3

Niets slaapt lekkerder dan een bed dat net is verschoond. De pest is alleen dat het daadwerkelijk verschonen van je bed altijd maar wordt uitgesteld. Toch kun je dit volgends de wetenschap maar beter niet doen, want het is minder goed voor je dan zou denken.

Hoe vaak moet je je bed verschonen?

Uit onderzoek van de New York University School of Medicine is in ieder geval gebleken wat we het massaal te weinig doen. Ons bed verschonen dan. Het is niet ons favoriete klusje en denken al snel ‘dat doe ik volgende week wel’. Toch is het belangrijk om je bed regelmatig te verschonen, want per jaar laat je ongeveer 100 liter zweet, schimmels, bacteriën en huidcellen achter in je bed. En dan hebben we de andere lichaamssappen die er vloeien nog niet eens meegerekend. Al met al niet zo hygiënisch dus.

Hygiëne

We willen allemaal fris en hygiënisch de dag beginnen, maar wanneer je een vies bed hebt is dat natuurlijk lastig. Volgens het onderzoek zou je één keer per week je bed moeten verschonen en is waarschijnlijk een stuk vaker dan dat je nu doet. Wekelijks   je beddengoed in de was flikkeren en nieuwe erop doen zorgt ervoor dat bacteriën en schimmels die je in je slaap verliest zich minder snel kunnen vermenigvuldigen, wat je gezondheid uiteraard alleen maar ten goede komt.

Sweet dreams;)

bed verschonen-1
Credits: Maddi Bazzocco