De wetenschap zegt dat het gezonder is om vrijgezel te zijn

See
// 11 november 2020
Vrijgezel
Credits: Atikh Bana

Alle singles opgelet! Onderzoek wijst namelijk uit dat het gezonder is om géén relatie te hebben. Het blijkt namelijk dat je als vrijgezel minder vaak een bezoekje aan de dokter brengt en relatief weinig ziek bent. Maar het heeft nog veel meer voordelen. Benieuwd welke voordelen er nog meer aan verbonden zitten? Mellowed zet ze speciaal voor Happy Singles Day voor je op een rijtje!

De voordelen van een vrijgezel bestaan

Je hebt een beter sociaal leven

Dat je als vrijgezel de hele dag thuis op de bank zit met je kat, is verre van de waarheid. Vrijgezellen hebben juist een beter sociaal leven dan mensen in een relatie. Als single heb je eerder de neiging om contacten op zoeken met anderen. Waar je in een relatie vaak alleen nog oog hebt voor je partner, zijn vrijgezellen beter in staat om sociale contacten met anderen te leggen. Best chill om single te zijn. Toch?

Je bent financieel verantwoordelijker

Heb jij plannen om de wereld rond te reizen? Of wil je een huis kopen? Blijf dan zo lang mogelijk uit de buurt van een relatie. Uit onderzoek van Deb.org blijkt namelijk dat 27% van stelletjes zonder kinderen en 36% mét kinderen veel schulden hadden, tegen maar 21% van de singles. Vrijgezellen geven namelijk minder geld uit aan dingen dan wanneer je een partner hebt.

Je bent minder materialistisch

Als vrijgezel word je niet warm of koud van een paar schoenen meer of minder. SAGE Journals heeft een onderzoek gepubliceerd waaruit blijkt dat getrouwde mensen meer waarde hechten aan spullen dan mensen die niet getrouwd zijn of in een relatie zitten. Geld is natuurlijk belangrijk voor iedereen, maar je hoeft je als vrijgezel geen zorgen te maken over de behoeftes van een partner.

Je bent onafhankelijk

Hoe lekker is het om met niemand rekening te hoeven houden? Gewoon doen waar jij zin in hebt en keuzes maken waar jij blij van wordt. Toch heb je jouw leven op orde en omdat je veel zelf moet oplossen, leer je veel en wordt je onafhankelijker dan wanneer je dit met een partner doet.

Toch van plan om te daten? Dit is hoe je date tijdens de gedeeltelijke lockdown.

Vrijgezel

Credits: Seth Doyle