Deze moddervette speaker-toren van Wilson is bijna twee meter hoog

Hear
// 7 januari 2020
Chronosonic XVX-1
Credits: Wilson

Wilson Audio Specialties brengt hi-fi home audio letter neat nieuwe hoogte met de spiksplinternieuwe Chronosonic XVX. Het is het nieuwste vlaggenschip van het Amerikaanse speakerbedrijf en is een whopping 182 centimeter hoog en is gebaseerd op het originele Chronosonic-model en de Wilson Audio Modular Monitor.

Vermogen

Met deze enorme unit domineer jij elk feestje. De speaker maakt gebruik van 10,5- en 12,5-inch woofers, kritische crossover-componenten en connectoren. Nieuw voor de Chronosonic XVX is een ‘QuadraMag’ midrange-eenhed die Alnico-magneten combineert in een ‘kwadratuur’- geometrie om lage vervorming, kristalheldere middenfrequentie en ultrasone resolutie te leveren vanuit één eenheid. Als iets als muziek in de oren klinkt, is het dit allemaal bij elkaar.

Daarnaast beschikt dit beest over twee micrometer-eenheden die de exacte bewegingen van zijn componenten en twee nauwkeurig ontworpen behuizingmaterialen mogelijk maken. Volgens Wilson zelf:  “Een X-materiaal dat extreme stijfheid, monotoniciteit en intrinsieke demping biedt, en een nieuw “V-materiaal” dat trillingen dempt door energie in een “ongeëvenaarde” snelheid te veranderen.”

Looks

Wie van een elegant weggewerkte speaker houdt, is deze unit absoluut niet bedoeld. Deze unit is misschien wel langer als jijzelf en zou niet mistaan op een festival. Stel je voor dat jij zo’n ding in je woonkamer hebt staan en jij jouw favoriete setje door de speaker laat blazen. Mocht je er plek voor hebben is het prijskaartje misschien ook nog wel een issue. De speaker kost namelijk maar liefst 295.000 keiharde euro’s!

Chronosonic XVX-1

Credits: Wilson

Categories
Hear