XTC-parfum leert mensen de geur van drugslabs te herkennen

XTC-parfum

Afgelopen weekend heeft het Openbaar Ministerie een eigen luchtje gelanceerd en ruikt naar XTC. Met het parfum met de naam ‘ XTACY’ wil het OM mensen leren om drugslabs te herkennen. Maar, hoe doe je dat dan precies. Een drugslab herkennen? De geur van XTC doet volgens het OM denken aan anijs. “Als je anijs ruikt, maar geen anijsmelk ziet, zou het ook een xtc-lab kunnen zijn”, zegt een woordvoerder.

Het XTC-parfum werd in het centrum van Den Bosch op de markt gebracht en onder de bezoekers die een monster kregen, was premier Mark Rutte. What are the odds? 

Noord-Brabant

Dat de lancering van het XTC-parfum  in Den Bosch is natuurlijk geen toeval. In Noord Brabant worden veel druglabs opgerold en is historisch gezien de plek waar de meeste synthetische drugs worden geproduceerd. De parfumflesjes zijn een ludieke actie van het OM. Het is de bedoeling dat politiebureaus en gemeentehuizen de flesjes krijgen. Als mensen drugslabs herkennen, kunnen ze de politie waarschuwen. Of je houdt jezelf aan de XTC-etiquette.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *