XTC pillen blijven sterker worden

MDMA

Dat de ene pil de andere niet is weten we inmiddels. Uit het DIMS jaarbericht 2018 blijkt dat de concentratie MDMA in XTC in 2018 nog verder is gestegen. In 2014 bevatte 3 procent van de aangeleverde samples meer dan 200 mg MDMA. In 2018 was dit percentage gestegen naar 17 procent.

De sterkste pil bevatte een astronomische 296 mg MDMA. Hoe hoger de dosering MDMA, hoe groter de risico’s,  kans op incidenten en langere na-effecten.

Drugs Informatie en Monitoring Systeem

Het Drugs Informatie en Monitoring Systeem (DIMS) is een landelijk netwerk van 31 testlocaties, in samenwerking met de Instellingen voor Verslavingszorg. Het doel is inzicht krijgen in de markt van illegale drugs en signaleren en waarschuwen voor gezondheidsrisico’s.

XTC meest populair

Er werden in 2018 12.634 samples ontvangen door het DIMS, waarvan ruim 60 procent bestond uit XTC-pillen en MDMA-poeders. Ook opvallend is dat in 2018 de gemiddelde concentratie als XTC gekochte pillen toenam naar 171 mg, terwijl het percentage pillen met onder de 150 mg MDMA verder afnam. Hieruit kun je concluderen dat er steeds meer hoog gedoseerde XTC pillen op de markt zijn, terwijl de dosering voor het gewenste effect grofweg 80-100 mg MDMA is.

MDMA-1
Credit: Vedrik Mosquera
Source :
Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *