XTC gebruiken zonder comedown? Het kan!

Comedown

Goed nieuws voor iedereen die na het gebruiken van XTC minstens een dag in de foetushouding op de bank ligt weg te kwijnen in zelfmedelijden. Een nieuw onderzoek zegt namelijk dat je in plaats van de zogeheten ‘comedown’, een ‘afterglow’ kan ervaren.

Comedown

De dag, of misschien wel dagen, na een festival, heb jij je ziel onder je armen en met kapot gekauwde wangen probeer je fatsoenlijk te functioneren. Je had jezelf ook wel ├ęcht misdragen, dus je zegt tegen jezelf: “Het hoort er gewoon bij”. Nou, dus niet.

Volgens Dr. Ben Sessa, een Verslavingsdeskundige, MDMA Psychotherapist en Psychedelic Researcher, vertelt klinische MDMA een heel ander verhaal. Vergeleken met een comedown, waarbij je lichaam het laatste beetje serotonine bij elkaar probeert te sprokkelen, is er bij klinische MDMA geen sprake van een “post-dosing mood drop”. Wat er dus op neer kom dat je jezelf niet zo ellendig voelt. In plaats daarvan zorgt het voor een ‘afterglow’.

Het moraal van het verhaal

Gebruik XTC van ‘goede’ kwaliteit en controleer de dosering, in plaats van de schijven die je in de rij voor de Dixi heb gekocht van een gast die Ricardo heet in je mik te jagen. Pak na een festival een goede nachtrust in plaats van after die tot maandagochtend duurt en je zult je zonder meer stukken beter voelen.

https://twitter.com/DrSessa/status/1175720822704676864?s=20