Zingen in de auto is goed voor je gezondheid én nog veel meer

zingen in auto-1

Draai jij de volumeknop ook op 100 zodra je de auto instapt? Blèr jij ook elk nummer luidkeels mee like nobody is watching? Dan hebben we goed nieuws voor jou. Uit onderzoek blijkt namelijk dat zingen in de auto goed is voor je gezondheid, gemoedstoestand én gezondheid.

Voordelen

Uit het onderzoek komt naar voren dat je lichaam meer antilichamen aanmaakt wanneer je naar muziek luistert. De aangemaakte antistoffen hebben een positieve invloed op je immuunsysteem en houden bacteriën op afstand. Bovendien zou het luisteren naar muziek ervoor zorgen dat het stofje oxytocine wordt aangemaakt, ook wel bekend als het knuffelhormoon. Dit verbetert niet alleen je humeur, het heeft ook een positief effect op gevoelens als vertrouwen, stabiliteit en ontspanning. Wat erg belangrijk is in het verkeer. En dan hebben we het alleen nog maar gehad over het luisteren van muziek.

Wanneer je zingt produceert je lichaam ook dopamine. Dit stofje zorgt voor een gelukzalig gevoel, wat erg handig is als je in de file staat en niet iedereen meteen de middelvinger geeft. Lekker blijven zingen achter het stuur dus!

zingen in auto

 

Source :
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *