Zo bereik je een ‘drinkers high’

Drinken, het is soms net het lopen van een marathon. Ten minste als je het bij bier houdt. Combineer je het met iets sterkers, dan is het een dikke triatlon. Dus wil jij de Iron Man worden van het zuipen in je vriendengroep, dan moet je zorgen dat je de ‘drinkers high‘ bereikt. En dat vergt wat oefening. We hebben wat tips voor je.

Drinkers High

Runners?

Fervente hardlopers onder ons kennen ‘m allemaal: de runners high, een staat die je kan bereiken waarin je je heerlijk voelt en je kan blijven gaan. Het maakt, tot op bepaalde hoogtes, niet veel meer uit. Hoe je hier in komt? Geen flauw idee, ik sleep naar 3,5 kilometer al met m’n tong over de vloer en vraag me af waarom ik mezelf in godsnaam tot zo’n hel heb aangezet. Een utopie dus, maar over de drinkers high kan ik je genoeg vertellen.

Drinkers!

Les 1: het heeft alles te maken met je mindset. Als jij je er op instelt om dagen lang te gaan zuipen (misschien vakantie, misschien carnaval, misschien een weekender), dan lukt dit vaak ook beter. De adrenaline neemt de bovenhand en dus kan je langer door.

Les 2: vermijd sterke drank of wijn. Sterker nog: drink alleen maar bier. We weten allemaal dat de man met de hamer anders vroeg of laat om de hoek komt kijken en je zonder pardon neersabelt. Killing als je je marathon wil afmaken.

Maar niet onmogelijk overigens. Een goed getrainde vrind, houdt het niet bij alleen een pint. Maar je moet dan wel goed bekend zijn met de drinkers high.

Les 3: de drinkers high komt altijd later dan je ‘m verwacht en zeker niet zo snel als een runners high, waar je vaak na een uurtje al aan zit. De eerste dag zuipen ga je ‘m niet tegenkomen. De tweede dag gaat waarschijnlijk stroef, verlang je kokhalzend naar een biertje en gaat de vermoeidheid opspelen. Het is van groot belang dat je nu door pakt. Eet wat (niet te veel) en bestel een rondje voor jou en je amigo’s. Nog even geduld.

Les 4: aansterkmomenten. Net zoals hardlopers heb ook jij momenten dat je je harder geeft dan anders. Gebruik deze momenten voor power naps of iets te eten. Eet nooit teveel, want dan krijg je de drank niet meer weg en dan kom je nooit in je drinkers high.

Les 5: voor de meneren: jaag ‘m niet door het vuistje! Druk op de ketel is misschien wat onwennig, maar het houdt je wel scherp. Als je als man klaar komt, dan komen er stofjes vrij die vermoeidheid stimuleren, en dat is je grootste vijand. Seks kan overigens wel gewoon, dat laat het dopamine niveau stijgen en dat helpt je naar je zoektocht naar de drinkers high.

Les 6: de drinkers high heb je nooit samen. Het is niet iets als een menstruatiecyclus, waarbij vrouwelijke lichamen gezellig op elkaar afgestemd raken. Dus ben niet jaloers als je vriend(in)en eerder aan de beurt zijn, jouw tijd komt nog wel. En dan zuip je ze onder de tafel!

Les 7: word niet te overmoedig! Gefeliciteerd, je hebt je drinkers high bereikt. Je kunt nu blijven gaan en gaan en gaan. Het is nu zaak dat je tempo houdt en onthoud: het blijft een marathon, geen sprint!

Je endorfineniveau’s bereiken recordhoogtes, dus dit is jouw time to shine. Bestel een lekker glaasje bier en vier dit met je ladderzatte friends.

Je hebt je doel bereikt, dus geniet hier zo lang mogelijk van. Als je je vaste drink tempo aanhoudt, dan wordt je ook niet zatter en kun je urenlang doorgaan op dit heerlijke niveau.

Les 8: net als een runners high, is de drinkers versie óók verslavend. Weet je wie erg goed zijn in het bereiken van de drinkers high? Daklozen! En André Hazes was ook een kei. Dus als je geen zin om als hen te eindigen…

Dat was ‘m. Nu ga ik weer ff een pilsje pakken, want…

Credit: Commons.wikimedia
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *